Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Het hooggerechtshof van New York verwerpt petitie tegen crypto-miningbedrijf

Een rechter van het hooggerechtshof in Yates County in de Amerikaanse staat New York heeft een oordeel in het voordeel van een crypto-miningbedrijf gemaakt.


Petitie tegen Greenidge

Dit blijkt uit een persbericht afkomstig van Greenidge. Hieruit bleek dat de Amerikaanse rechter Daniel Doyle een verzoekschrift tegen de Greenidge Generation Holdings dat een groep milieuorganisaties – Sierra Club, Seneca Lake Guardian, Committee to Preserve the Finger Lakes, evenals een aantal individuen — ingebracht in een poging om de mijnbouw bij Seneca Lake heeft gestopt.

In de petitie werd ook opgeroepen om de plannen van Greenidge om zijn Bitcoin-miningactiviteiten uit te breiden in een faciliteit in Dresden, een stad met 300 inwoners in Yates County, te stoppen. Het bedrijf is van plan zijn capaciteit in de gascentrale te verhogen van 17.000 mijnwerkers in dienst tot 49.000 tegen het einde van het jaar. De uitspraak wordt als volgt geciteerd:

“Verzoekers hebben niet aangetoond dat zij een andere milieuschade zouden oplopen dan die van het grote publiek.”


Petitie is verworpen

De rechter specificeerde hiernaast dat enkele indiener dichter dan 2.000 foot (600 meter) van de projectlocatie woont, terwijl naar verluidt wel alle vereiste stappen genomen zijn om de mogelijke effecten van het project op het milieu te beoordelen.

Volgens het persbericht van het bedrijf markeert de beslissing tevens de vijfde mislukte poging van verschillende entiteiten om juridische stappen te ondernemen tegen de uitbreiding van het project.

Op 1 februari werd de zaak tegen Greenidge gesteund door de gouverneurskandidaat van de staat New York, Jumaane Williams, die de huidige gouverneur Kathy Hochul heeft opgeroepen om vergunningen voor Proof-of-Work (PoW) crypto-mining in de staat te weigeren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten