Ripple labs, Ripplenet
Ripple

Het Ripple netwerk wordt steeds meer gebruikt, wat betekent dat voor de XRP koers?

In de afgelopen jaren is Ripple samenwerkingen aangegaan met verschillende banken en financiële instellingen over de hele wereld. Dit om zijn crypto-aangedreven financiële diensten aan steeds meer mensen aan te bieden.

De meest recente uitbreidingen is een samenwerking met Tranglo om internationale betalingen mogelijk te maken in en uit de Verenigde Arabische Emiraten. Ripple groeit dus razendsnel. Maar, hoewel Ripple er hard aan werkt om de wereldwijde acceptatie te vergroten, zien we de XRP koers niet echt stijgen.

De XRP prijs loopt achter op de ontwikkelingen

Ripple Labs focust zich trouwens niet alleen op burgers en private bedrijven. Het crypto bedrijf is namelijk ook hard bezig om digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s) te ondersteunen op de XRP ledger. Dit omdat ze verwachten dat het de toekomst van de traditionele fiat valuta’s gaat zijn.

Terwijl Ripple dus flink blijft door ontwikkelen, blijft de XRP prijs achter. De Ripple koers ligt op het moment van schrijven namelijk op ‘slechts’ $0,3303. Dat is meer dan 90 procent lager dan zijn All Time High, die werd bereikt in januari 2018.

Hoewel één van de redenen voor deze prijsbeweging de lopende rechtszaak met de SEC is, onthullen on-chain-statistieken nog een aantal factoren.

Wat zeggen de statistieken?

Niet alleen de prijs van de XRP token is gedaald, maar ook het aantal actieve adressen en de handelsvolumes zijn flink gedipt. Dit wijst dus op een uitstroom van investeerders uit de Ripple blockchain.

Aantal actieve XRP adressen neemt af – Bron: Messari

Afgezien van de bovengenoemde statistieken, is ook de ontwikkelingsactiviteit rondom XRP flink afgenomen. De signalen die Ripple afgeeft zijn dus zeer wisselend. Aan de ene kant lijkt de acceptatie van bedrijven naar de services van Ripple flink te groeien. Aan de andere kant lijkt de interesse van de crypto gemeenschap juist af te nemen. Het is dus lastig te voorspellen wat er de komende maanden met de Ripple koers gaat gebeuren.

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?