VAE
Ripple

Ripple breidt zich via Tranglo uit naar de Verenigde Arabische Emiraten

Ripple’s breidt zich uit naar de Verenigde Arabische Emiraten, aangezien Tranglo, Ripple’s investeringspartner, een nieuwe betalingscorridor opent.

De Arabische Golf blijft een belangrijke regio voor de sector van grensoverschrijdende betalingen, vandaar dat deze stap geweldig nieuws is voor zowel Ripple als de inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De VAE is namelijk een van de grootste verzenders en ontvangers van geldovermakingen wereldwijd.

Wat is Tranglo?

De betalingsverwerker genaamd Tranglo schakelde Ripple’s On-Demand Liquidity (ODL) service in voor al zijn betalingscorridors. Dit deed het in maart dit jaar nadat de eerste test versie in september 2021 al een succes bleek te zijn. Er werden maar liefst 250.000 transacties voltooid ter waarde van $48 miljoen in de eerste 100 dagen.

Ripple’s ODL-oplossing, die gebruikmaakt van de XRP token, stelt gebruikers in staat om onmiddellijk geld over de grens te verplaatsen.

In 2021 verwierf Ripple een belang van 40% in Tranglo om RippleNet en de ODL-service op te schalen. Tranglo vermeldt in al zijn publicaties met trots zijn partnerschap met Ripple. Hierin staat dat het verbeterde grensoverschrijdende uitbetalingsdiensten biedt met een nog bredere dekking via het RippleNet, het wereldwijde betalingsnetwerk van Ripple.

Ripple’s ODL wint terrein

Ripple’s ODL wint aan populariteit nu meer internationale bedrijven de service gebruiken om betalingen te vergemakkelijken. Ripple kondigde in augustus de lancering aan van RippleNet’s On-Demand Liquidity (ODL) in Brazilië met Travelex Bank. Dit is de eerste bank in Latijns-Amerika die ODL gebruikt.

In juli ging Ripple samenwerken met het in Singapore gevestigde Fomo Pay, een bekend betalingsbedrijf. Door de samenwerking hoopt Fomo Pay zijn internationale kasstromen te vergroten door gebruik te maken van Ripple’s ODL.

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?