Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

XRP stijgt nadat Ripple 40% van Tranglo-aandelen gekocht heeft

De XRP token van Ripple handelt momenteel in de buurt van de $0,58 waardoor het inmiddels een marktkapitalisatie heeft van circa $26 miljard.


Ripple investeert in Tranglo

De XRP prijs steeg met bijna 5% nadat Ripple aangekondigd had dat het 40% van de aandelen van het bedrijf genaamd Tranglo heeft gekocht. Tranglo is een van Azië’s grootste grensoverschrijdende betalingsbedrijven. Het in San Francisco gevestigde blockchain-bedrijf is van plan de On-Demand liquiditeit (ODL) -service van RippleNet uit te breiden met de nieuwste samenwerking.

Volgens de officiële aankondiging wil Ripple zijn diensten in Azië uitbreiden. De recente overname zal een belangrijke rol spelen bij het ondersteunen van de bestaande corridors van het bedrijf, zoals de Filippijnen. De On-Demand Liquidity (ODL) -service van RippleNet maakt gebruik van XRP om geld te verzenden en de behoefte aan werkkapitaal te verminderen.

Tranglo is opgericht in 2008. Het is een grensoverschrijdend betalingscentrum met een sterke aanwezigheid in de regio Zuidoost-Azië. Het bedrijf heeft vestigingen in Kuala Lumpur, Singapore, Jakarta, Dubai en Londen. Ripple heeft sinds begin 2021 verschillende partnerschappen gevormd. Het bedrijf kondigde eerder deze maand aan dat het een privé versie van de XRP Ledger heeft gemaakt om centrale banken te ondersteunen bij de uitgifte van digitale valuta van centrale banken (CBDC’s). In een reactie op de laatste aankondiging zei Asheesh Birla, General Manager van RippleNet bij Ripple:

“Tranglo’s betalingsinfrastructuur in combinatie met hun klantenservice en kwaliteit maakt hen een ideale partner om onze uitbreiding van on-demand liquiditeit te ondersteunen. Te beginnen met de Zuidoost-Azië regio. We kijken ernaar uit om door te gaan en onze gedeelde missie uit te voeren om grensoverschrijdende transacties sneller, goedkoper en veiliger te maken met blockchain-technologie en digitale assets.”

– Asheesh Birla

Impact op XRP

Volgens de laatste gegevens die zijn gepubliceerd door CoinMarketCap, is XRP de 7e grootste crypto valuta ter wereld met een marktkapitalisatie van meer dan $26 miljard. De aankondiging van zojuist veroorzaakte direct een stijging van 5%.

XRP 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Voor het eerst sinds 22 maart kwam de Ripple koers dan ook boven de $0,585 uit. Dat betekent dat de XRP prijs nu met meer dan 150 procent is gestegen sinds begin 2021. Inmiddels is XRP weer iets teruggezakt, waardoor de altcoin nu voor $0,576 verhandeld wordt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten