Ripple, xrp
Ripple

Ripple registreert enorme toename in ODL-volume

Het Blockchain-betalingsbedrijf Ripple heeft vrijdag zijn 2e kwartaal-rapport uitgebracht. Hierin was een indrukwekkende groei in transacties en On-Demand Liquidity (ODL) volume te zien, ondanks de recente crash van de cryptocurrency markt.

Ripple noteert een geweldige groei

Ripple laat dus weten dat het tweede kwartaal van 2022 een recordkwartaal was voor zijn on-demand liquiditeit. Het ODL volume breidde zich flink uit waardoor het volume van jaar-op-jaar was vernegenvoudigd. ODL is een liquiditeitsplatform dat XRP-tokens gebruikt om goedkope grensoverschrijdende betalingen op het RippleNet mogelijk te maken. Ripple zei dat het grootste deel van het volume in het tweede kwartaal afkomstig was van kasstromen en bulkbetalingen.

Ripple Labs vermeldde ook dat het in het afgelopen kwartaal $408,9 miljoen XRP-tokens verkocht via zijn ODL-services. Dit is veel meer vergeleken met de $273 miljoen XRP’s die het in het eerste kwartaal van het jaar verkocht. In het rapport staat dat de hoeveelheid XRP die tijdens het tweede kwartaal is verkocht, gelijk is aan ongeveer 0,47% van het wereldwijde XRP volume. Uiteindelijk is de toename van de XRP-verkoop toe te schrijven aan de groei en acceptatie van OAO.

“Ripple is doorgegaan met verkopen die uitsluitend verband houden met OAO. Deze volumes zijn aanzienlijk gestegen naarmate de OAO-activiteiten van Ripple wereldwijd zijn uitgebreid.”

Ripple kende ook een enorme toename van het aantal transacties. Volgens het rapport stegen de transacties op de XRP Ledger tot ongeveer 114,6 miljoen.

De XRP-prijs daalt

Ondanks de groei van de ODL activiteiten daalde de prijs en het handelsvolume van de XRP token de afgelopen maanden. Het XRP-volume daalde met 22% dit kwartaal, van een gemiddeld dagelijks volume van $1,1 miljard tot $862 miljoen. Dit heeft echter waarschijnlijk te maken met de ineenzakking van de cryptomarkt.

Op het moment van schrijven steeg de afgelopen 24 uur met meer dan 5% tot een bedrag van $0,374. De marktkapitalisatie bedraagt $17,9 miljard.

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?