Het wereldwijde zoekvolume voor de Bitcoin lijkt hoger dan in 2017

De maandelijkse wereldwijde zoekopdrachten naar de Bitcoin zijn naar verluidt 350% hoger dan in eind 2017.


Meer zoekvolume dan in 2017

Brad Michelson is een senior marketingmanager bij het investeringsplatform eToro. Volgens gegevens die hij heeft verzameld was het maandelijkse wereldwijde volume voor Bitcoin zoekopdrachten in de bull run van december 2017 lager dan in november 2020.

Met een verwijzing naar SEO gegevensprovider SEMrush zei Michelson dat de Bitcoin gerelateerde wereldwijde maandelijkse zoekvolumes in november 2020 goed waren voor 8,9 miljoen hits. Dit is 356% meer dan de Bitcoin zoekvolumes die in december 2017 werden geregistreerd. Dat bedroeg volgens de gegevens van Michelson 2,5 miljoen hits.

Michelson wees op een enorme verschil tussen de gegevens van SEMrush en Google Trends:

“Er is een interessant ding dat de gegevens van Google Trends niet hebben aangetoond. Dat is namelijk dat het maandelijkse volume voor Bitcoin in december 2017 eigenlijk lager was dan wat we in november 2020 zagen.”

Volgens gegevens van Google Trends zijn de huidige zoekvolumes van de Bitcoin ver verwijderd van het hoogste niveau ooit gezien in december 2017. Destijds zat de Bitcoin op zijn historische hoogtepunt van $20.000. Volgens Google Trends is de zoekindex van de Bitcoin goed voor slechts 20 punten in november 2020. In december 2017 was het goed voor 100 punten.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Michelson verklaard dit door te zeggen dat Google Trends alleen resultaten telt voor één zoekwoord. Echter is dit exclusief de resultaten van sterk gerelateerde zoekwoorden.

“Wanneer je op Google Trends naar ‘Bitcoin’ zoekt, zie je alleen de resultaten voor dat zoekwoord. Semrush daarentegen onderzoekt ook alle gerelateerde zoekwoorden. Dat is de reden waarom de Semrush-gegevens veel hoger liggen. “

Als dit waar is, dan correleren de gegevens van SEMrush blijkbaar met een grote stijging van het aantal nieuwe geregistreerde Bitcoin adressen. Bovendien berikte het aantal geregistreerde Bitcoin adressen per uur op 18 november voor het eerst sinds januari 2018 bijna de 25.000. Zo blijkt uit gegevens van de crypto valuta analyseservice Glassnode.