Nieuws

High Times gaat geen Bitcoin accepteren in hun IPO

Marijuana tijdschrift High Times Holding heeft besloten om geen Bitcoin (BTC) te accepteren tijdens haar beursintroductie (IPO), volgens een aanvraag bij de Amerikaanse ‘Securities and Exchange Commission’ (SEC). Het besluit verbaasd iedereen omdat het tegen de aankondiging van het bedrijf van 4 augustus gaat, waarin staat dat het cryptocurrencies accepteert om investeerders via deze weg aan te trekken.

Bitcoin en Ethereum

Begin deze maand werd er door High Times een persbericht gepubliceerd waarin werd aangegeven dat naar verwachting Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zouden worden geaccepteerd als officieel betaalmiddel voor inschrijvingen voor aandelen van de organisatie. In de aanloop naar de IPO diende High Times een A + regulatie-aanbieding in waarmee kleinere bedrijven binnen een periode van 12 maanden (één jaar) tot $50.000.000 ($50 miljoen) aan financiering van het grote publiek kunnen ophalen. Nu blijkt dus dat BTC toch niet wordt geaccepteerd door de organisatie.

Vergissing

De High Times had in eerste instantie beweerd dat het accepteren van cryptocurrencies bij haar IPO High Times het eerste bedrijf zou worden dat traditionele aandelenaanbod via digitale valuta kan worden verhandeld. Volgens de SEC was dit een vergissing: “Dit persbericht is per abuis verspreid omdat High Times geen BTC accepteert als betaling voor haar aandelen. Zoals bepaald in de inschrijvingsovereenkomst van het bedrijf met betrekking tot het aanbod, accepteert het bedrijf alleen cheques, creditcards, ACH of overboekingen als betaling voor inschrijving op aandelen.” Hiermee verwijst de SEC niet naar andere digitale valuta, zoals Ethereum, die ook werd vermeld als nieuwe betaalmethode bij de High Times.

Alternatief betaalmiddel

Door een grote groep personen die actief zijn in de cannabisindustrie worden cryptocurrencies gezien als een oplossing voor bankverboden en juridische ellende binnen de industrie. Door gebruik te maken van cryptocurrency kan er namelijk een alternatief worden aangeboden voor contante betalingen. Ook is het medicijn nog steeds illegaal is op federaal niveau, wat de zaken niet versoepelen. Doordat ook banken niet willen meewerken aan cannabisgerelateerde betalingen, betekent dit dat klanten geen creditcards of betaalkaarten kunnen gebruiken om hun aankopen te doen. Een gebrek aan bankzaken maakt marihuana verkooppunten relatief gemakkelijke doelwitten voor overvallers en dieven, dit vanwege de grote hoeveelheid contant geld binnen de muren.