Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Hillary Clinton bekritiseert exchanges die Russische gebruikers niet verbannen

Voormalig presidentskandidaat Hillary Clinton zei dat ze “teleurgesteld” is in de reactie van sommige crypto exchanges op de Russische invasie in Oekraïne. Clinton is teleurgesteld omdat sommige crypto exchanges Russische gebruikers niet hebben verbannen.

“Ik benn teleurgesteld om te zien dat sommige van de zogenaamde crypto exchanges, niet allemaal, maar sommige van hen, weigeren om transacties met Rusland te beëindigen. Iedereen moet zoveel mogelijk doen om de Russische economische activiteit op dit moment te isoleren.” Zo vertelde Clinton tijdens een recent interview in The Rachel Maddow Show op MSNBC.


Crypto exchanges blijven Russische gebruikers bedienen

Verschillende crypto exchanges, waaronder Coinbase, Binance en Kraken, hebben de optie om alle Russische gebruikers te verbannen afgewezen. Dit deden ze door te stellen dat er geen juridische gronden zijn om dit te doen. De meesten hebben echter duidelijk gemaakt dat ze de sancties zullen naleven als ze worden uitgebreid naar individuele burgers.

Whitebit daarentegen heeft er wel voor gezorgd dat Russische gebruikers niet meer kunnen handelen. De exchange zei dat het procedures had ingevoerd voor het controleren van sanctielijsten. Whitebit is een van de crypto exchanges waaraan Oekraïne heeft gevraagd om Russische gebruikers te beperken. In een e-mail aan nieuwsplatform Decrypt schreef Whitebit het volgende:

“Procedures voor het controleren op sanctielijsten zijn ingevoerd. Handelsactiviteiten met RUB (Russische roebel) zijn gesloten. Ook de registratie voor gebruikers uit de landen van de Russische Federatie en de Republiek Wit-Rusland is opgeschort.”

Tom Keatinge, stichtend directeur van het Centre for Financial Crime and Security Studies en het Royal United Services Institute, vertelde dat het een lastige kwestie is voor crypto platforms:

“Ik denk dat er hier sprake is van een reputatie kwestie. Wil je nu of achteraf bekend staan als de beurs die het ontduiken van sancties faciliteerde, zelfs als het technisch gezien niet illegaal zou zijn? Ik vraag me af of de exchanges dezelfde weg zullen volgen als Eurovisie of FIFA. Ik denk dat ze hun keuze kunnen maken. Maar wanneer ze de toegang tot westerse banken verliezen omdat ze sancties hebben helpen omzeilen, zouden ze er wel eens spijt van kunnen krijgen.”


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Clintons oproepen om crypto hard aan te pakken

Tijdens haar interview maakte Clinton ook van de gelegenheid gebruik om Westerse bedrijven op te roepen meer te doen om hard op te treden tegen de manier waarop Rusland crypto kan gebruiken om sancties te omzeilen.

“Ik denk dat het ministerie van Financiën en de Europeanen hard moeten kijken naar hoe ze kunnen voorkomen dat de crypto-markten een ontsnappingsluik geven aan Rusland. Dit gaat om zowel gouvernementele als particuliere transacties in en uit Rusland.”

Dit is niet de eerste keer dat Clinton een rode vlag heeft gehesen met betrekking tot de bredere crypto-industrie. Afgelopen november zei Clinton dat cryptocurrencies het potentieel hebben om de Amerikaanse dollar te ondermijnen. Diezelfde maand riep Clinton de regering-Biden op om cryptocurrencies te reguleren. Staten en niet-staten zouden de technologie manipuleren.

“Wat lijkt op een zeer interessante en exotische inspanning … heeft het potentieel om valuta’s te ondermijnen. Crypto zou de rol van de dollars als reservevaluta kunnen ondermijnen. Om naties te destabiliseren. We kijken niet alleen naar staten zoals China of Rusland die allerlei soorten technologie manipuleren in hun voordeel. We kijken naar niet-statelijke actoren. In overleg met staten of op eigen houtje, die landen destabiliseren, de dollar destabiliseren als de reservevaluta.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten