Regulatie Nieuws

Hillary Clinton: “Crypto kan de dollar ondermijnen en landen destabiliseren”

Voormalig presidentskandidaat, Hillary Clinton, heeft gezegd dat cryptocurrencies ‘zeer interessant en exotisch’ zijn. Ook gelooft ze echter dat ze het potentieel hebben om de Amerikaanse dollar te ondermijnen. 


‘Een directe bedreiging voor de natiestaat’

Clinton was aanwezig op Bloomberg’s New Economy Forum. Hier zei Clinton het volgende:

“Wat een zeer interessante en exotische inspanning lijkt… heeft het potentieel om valuta’s te ondermijnen, om de rol van de dollars als reservevaluta’s te ondermijnen, om naties te destabiliseren.”

Ze voegde eraan toe dat cryptocurrencies, als ze in handen zijn van de verkeerde mensen, een directe bedreiging kunnen zijn voor natiestaten. Hierover zei ze het volgende:

“Er is een hele nieuwe laag van activiteit die extreem destabiliserend kan zijn of, in de verkeerde handen of in allianties met de verkeerde mensen, een directe bedreiging zou kunnen zijn voor veel van onze natiestaten en zeker voor de wereldwijde valutamarkten.”

Daarmee zit Clinton in grote lijnen op dezelfde golflengte als president Biden. Zijn hebben acties aangetoond dat hij de nationale veiligheidsrisico’s van cryptocurrencies erg serieus neemt. 

De voormalige presidentskandidaat lijkt ook enige overeenstemming over deze kwestie te delen met voormalig president Donald Trump. Trump zei dat Bitcoin een “scam lijkt” en dat “het een andere valuta is die concurreert met de dollar.” 


Crypto, de dollar en nationale veiligheid

Gedurende 2021 is president Biden de opmerkingen van Hillary Clinton voorafgegaan door de nadruk te leggen op de nationale veiligheidsrisico’s die gepaard gaan met cryptocurrencies. 

Eerder dit jaar kondigde het Amerikaanse ministerie van Justitie aan dat het ransomware naar een vergelijkbaar prioriteitsniveau zou brengen als terrorisme. Dit kwam te midden van recente grote ransomware-aanvallen, waaronder de Colonial Pipeline en JBS-aanvallen. In de zomer richtte president Biden ook een ransomware-taskforce op. De taskforce heeft als doel het bestrijden van cyberaanvallen en het opsporen van losgeldbetalingen in cryptocurrency. 

Bezorgdheid over cryptocurrencies en nationale veiligheid is terecht. De overvloed aan bewijs heeft namelijk aangetoond hoe mensen de technologie kunnen misbruiken. 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten