Ripple

Hoe staat het ervoor met Ripple en zijn XRP token?

Na een enorme crash liet Ripple een sterk herstel zien dit weekend. Echter, die positiviteit is al snel weer afgekoeld. De XRP token heeft het zwaar door de slechte marktomstandigheden en omdat het bedrijf nog altijd verwikkeld is in de rechtszaak tegen de SEC.

Voor nu ligt er een ondersteuningszone rond de $0,33 en lijkt er weerstand te liggen rond de $0,45. Pas als dit niveau doorbroken wordt zou de XRP koers kunnen stijgen tot $0,55 en vervolgens naar $0,68.

XRP prijs 1 dag per candle – Bron: Tradingview

Hoe gaat het met de Ripple rechtszaak?

Ripple heeft vorige week een antwoord ingediend bij de SEC met betrekking tot de toespraak van William Hinman in 2018. Hinman, de ex directeur van de SEC, een cruciaal figuur in deze juridische strijd tussen Ripple en de SEC.

In de toespraak in 2018 vermeldde Hinman dat Bitcoin en Ethereum geen securities (effecten) zijn. Dat is een probleem voor de Securities and Exchamge Commission. De SEC probeert daarom e-mails en andere documenten, zoals de verklaring of toespraak van Hinman en andere privé- of interne discussies die als bewijs kunnen worden gebruikt, te verbergen.

Gaat de Ripple prijs weer stijgen?

Of de Ripple prijs binnenkort weer gaat stijgen is lastig te zeggen. Dit zal grotendeels afhangen van de ontwikkelingen in de rechtszaak tegen de SEC. Wel laten veel indicatoren op de XRP grafiek zien dat de munt oversold is. Dat zou kunnen betekenen dat we de XRP prijs op korte termijn weer zullen zien stijgen.

Om Ripple weer in een opwaartse trend te krijgen is het belangrijk dat het een higher high en een higher low neer weet te zetten op de grafiek. Een prijsstijging tot boven de $0,65 zou een zeer positief teken zijn.

Of dit gaat lukken is echter maar de vraag. De algehele cryptomarkt bevindt zich in bearmarkt en ook de rechtszaak schiet niet echt op.

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving