Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Hoe staat Ripple ervoor na de crash?

De Ripple koers lijkt voorzichtig te herstellen nu het weer boven het $0,90 niveau ligt. Maar toch lijkt een verdere terugval nog niet uit de boeken. In dit artikel lees je de laatste ontwikkelingen omtrent de rechtszaak en omschrijven we wat de belangrijkste prijsniveaus zijn die je in de gaten moet houden.


Evergrande zorgt voor een crypto crash

Ook vandaag weet de cryptomarkt nog geen mooi herstel te laten zien. De matige prestaties worden mede veroorzaakt vanwege een angstige stemming op de aandelenmarkt. Investeerders zijn bang vanwege de schuldencrisis bij het Chinese bedrijf Evergrande. En, zoals bijna altijd wanneer er angst is op de aandelenmarkt, zien we dat investeerders wegblijven van risicovolle investeringen. Precies dat is wat we de afgelopen dagen zien op de cryptomarkt. Pas wanneer er een duidelijk beeld is van de gevolgen van het Evergrande-fiasco zullen de markten weer herstellen.

Ook Ripple is hard getroffen door de marktcrash van deze week. De prijs is namelijk in een paar dagen tijd van $1,07 naar een dieptepunt van $0,86 gezakt. Vandaag lijkt de prijs enigszins te herstellen, maar de grafieken zien er nog alles behalve bullish uit.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ontwikkelingen in de rechtszaak

Ondanks het vertragende momentum in de cryptomarkt zal XRP waarschijnlijk op de korte termijn weer flink wat volatiliteit ervaren. Dit is het gevolg van ontwikkelingen in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC. Rechter Sarah Netburn sloeg de eis van Ripple om toegang te krijgen tot informatie over het XRP-bezit van SEC-medewerkers namelijk af. Ze zei hier het volgende over:

“Omdat het ‘preclearance-proces’ niet in overweging neemt of een actief een effect is, heeft Ripple niet aangetoond dat dergelijke individuele handelsbeslissingen van invloed zijn op de problemen in deze zaak.”

Ondertussen lijkt het juridische team van Ripple veel vertrouwen te hebben in de rechtszaak. Ze lieten in een recent interview met Fox Business zelfs weten dat het bedrijf geen plannen heeft om een schikking te treffen met de SEC. Ze hebben vertrouwen in hun positie en staat erop de SEC te verslaan. Het bedrijf wil dat de zaak voor de rechter komt om een meer rechtvaardige hervorming van de hele crypto-industrie tot stand te brengen.


Belangrijke niveaus om in de gaten te houden

Mocht je minder af willen gaan op het nieuws rondom de rechtszaak en meer op de grafieken dan zijn er voor nu een aantal belangrijke technische niveau’s om in de gaten te houden.

XRP 4H met MA en MACD indicatoren – Bron: Tradingview

Op de 4-uurgrafiek van XRP vertonen bijna alle voortschrijdende gemiddelden (MA’s) en de MACD momenteel een sterke bearish bias. De prijs van XRP ziet er ook vrij zwak uit. Het is belangrijk dat XRP spoedig het $0,96 en vervolgens het $1,00 niveau terugwint. Vanuit daar zou het dan een aanval kunnen doen op het sterke $1,06 weerstandsniveau. Pas als deze doorbroken is lijkt de bullish-bias terug te keren naar de altcoin. Aan de andere kant zou een nieuwe koersdaling tot onder de $0,90 ervoor kunnen zorgen dat de XRP prijs opnieuw de ondersteuningszone van $0,85 zal testen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten