Ripple Nieuws

Ripple gelooft dat de SEC de rechtszaak zal laten vallen

Het juridische team van Ripple vertelde Fox Business dat het geen plannen heeft om de rechtszaak met de Amerikaanse SEC te schikken. Zo meldde journalist Charles Gasparino. Hij twitterde vrijdag:

Het juridische team van Ripple vertelt Fox Business dat ze geen plannen hebben om een ​​schikking te treffen met SEC over een rechtszaak over XRP. Ze zijn ervan overtuigd dat ze Gary Gensler kunnen laten zien dat hij bij het vervolgen van de zaak winnaars en verliezers in de crypto-business kiest ten koste van innovatie.


Geen plannen om met SEC te schikken, zegt het juridische team van Ripple

De SEC heeft in december vorig jaar Ripple Labs, de CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen aangeklaagd wegens de illegale verkoop van XRP-tokens.

In januari werd Garlinghouse gevraagd waarom Ripple geen schikking heeft getroffen met de SEC. Hij antwoordde: “Kan niet in details treden, maar weet dat we het hebben geprobeerd. We zullen blijven proberen met de nieuwe regering om dit op een manier op te lossen zodat de XRP-gemeenschap kan blijven innoveren, consumenten worden beschermd en ordelijke markten worden behouden.”

Nu lijkt het team van Ripple er anders in te staan. Ze gaan niet meer voor een schikking, maar puur voor een overwinning. Volgens advocaat Jeremy Hogan kan de uitspraak van Ripple echter ook gewoon grootspraak zijn. Zeggen dat je voor een schikking gaat is volgens hem namelijk een teken van zwakte.


Gensler over innovatie en crypto

Aanhangers van Ripple en XRP hopen de SEC-voorzitter genaamd Gary Gensler de XRP-rechtszaak zou verwerpen. Ze zijn van mening dat er een belangenconflict was met voormalig SEC-voorzitter Jay Clayton. In augustus begon een controlecommissie met het onderzoeken van de omstandigheden rond de XRP-rechtszaak waarbij Clayton en senior SEC-functionaris William Hinman betrokken waren.

Gensler heeft laten zien dat hij innovatie herkent. Tijdens een hoorzitting van de Amerikaanse Senaatscommissie voor banken vorige week, vroeg de senator Cynthia Lummis hem: “Ondersteunt u verantwoorde innovatie?”. Gensler antwoordde onmiddellijk: “Oh mijn god, ja. Ik bedoel, het heeft ons deze lampen in de kamer gebracht. Het heeft ons dit vermogen gebracht om een ​​hybride hoorzitting te houden met uw deze leden. Innovatie is wat toegang en economische activiteit ondersteunt en zo velen van ons betere kansen in het leven geeft.”

De SEC-voorzitter heeft ook gezegd dat de innovatie van Satoshi Nakamoto echt van waarde is . “Zijn innovatie heeft de ontwikkeling van crypto-activa en de onderliggende blockchain-technologie gestimuleerd”, beschreef Gensler. Hij voegde eraan toe dat dat “het een katalysator is geweest en zou kunnen blijven voor verandering op het gebied van financiën en geld.”

Het veranderde standpunt van Ripple om niet meer in te zetten op een schikking is dus misschien zo gek nog niet.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten