bull markt
Stablecoin

Hoe stablecoin-stromen bij beurzen de volgende bullmarkt kunnen voorspellen

Als er in grote hoeveelheden stablecoins richting beurzen gaan, dan is dat vaak een teken dat institutionele beleggers zich klaarmaken om te kopen. Dat is nog niet gebeurd, omdat stablecoins als USDC zich vooral buiten de beursplatformen begeven.

94% USDC buiten beurzen

CryptoQuant CEO Ki Young Ju deelde op 7 oktober dat 94 procent van alle USDC momenteel buiten de beursplatformen staat. Een grote hoeveelheid daarvan is volgens hem in handen van traditionele financiële instellingen. “De volgende parabolische bullrun van Bitcoin kan weleens beginnen als er grote hoeveelheden USDC richting de beurzen stromen”, aldus Ki Young Ju.

Ergens is het opvallend dat mensen hun stablecoins buiten de beurzen bewaren. In principe zijn het toch gecentraliseerde munten, dus het is niet logisch om die in een eigen wallet te bewaren. Ook om snel te kunnen reageren is het veel handiger om je buskruit bij een beursplatform aan te houden. Maar goed, daar is het grote geld het dus blijkbaar niet mee eens.

Concurrentie doet het beter

Overigens doet de concurrentie van USDC het wat deze statistiek betreft beter. Ruim 25 procent van alle Tether (USDT) bevindt zich bij de beurzen, maar Binance USD (BUSD) spant echt de kroon. Van alle Binance USD tokens staan er 70 procent bij de beurzen, wat waarschijnlijk komt vanwege het feit dat Binance een hoog rendement biedt op de stablecoin.

Tot een stake van 1.000 dollar aan BUSD kun je bij Binance bijvoorbeeld een rendement van 8 procent krijgen. De grote marktleider blijft op dit moment echter nog steeds Tether, dat rond de 68 miljard tokens in omloop heeft, waarmee het een marktaandeel van 45 procent heeft. De USDC van Circle staat op plek twee, met 31 procent van de markt. Binance komt er langzaam maar zeker aan, met een market cap van 21,6 miljard dollar.

Stablecoin nieuws

Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Integratie van Oobit mobiele app stroomlijnt Tether-transacties op The Open Network (TON)
Tether CEO slaat keihard terug naar Ripple CEO Brad Garlinghouse
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten