Amerika, bitcoin
Bitcoin

Hoeveel kan de Bitcoin koers stijgen bij de goedkeuring van een ETF?

Deze week explodeerde de Bitcoin koers nadat bekend werd dat Grayscale zijn ETF-rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) won. Inmiddels hebben we de volledige koersstijging alweer ingeleverd, maar het is interessant om te filosoferen over de potentiële stijging bij een daadwerkelijke goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF in Amerika.

De populaire pseudonieme analist DonAlt behandelt dat vraagstuk in een nieuwe video op YouTube.

Bitcoin koers bij goedkeuring ETF

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers op 26.000 dollar en zijn we geen steek opgeschoten sinds de overwinning van Grayscale in de rechtszaak tegen de SEC. “Als de ETF wordt goedgekeurd, dan denk ik dat we een vergelijkbare kandelaar als deze zien. Dat zou een stijging van 10 tot 20 procent opleveren. Vooral de periode daarna zal interessant worden”, zo spreekt DonAlt.

In de basis verwacht de analist in eerste instantie echter een vergelijkbare reactie en dus niet meteen een Bitcoin koers van 150.000 tot 200.000 dollar, zoals sommige andere analisten dat voorspellen.

“Maar in principe krijg je hetzelfde als we deze week zagen. Als je naar de 5-minuten grafiek kijkt, dan zie je dat het resultaat van het Grayscale-nieuws een sprong van 26.000 naar 27.600 dollar in minder dan 30 minuten tijd oplevert.

Iets vergelijkbaars zal er dus komen als we de daadwerkelijke goedkeuring krijgen.

Onderschatting van het effect?

Het gevoel zegt dat deze analyse van DonAlt een onderschatting van het volledige effect van de Spot Bitcoin ETF is. De markt realiseerde zich immers ook wel dat de overwinning van Grayscale in de rechtszaak tegen de SEC niet meteen betekent dat we ook daadwerkelijk een Spot Bitcoin ETF krijgen.

Wat dat betreft lijkt het alsof DonAlt hiermee de impact van de komst van een Spot Bitcoin ETF enigszins onderschat. Als een partij als BlackRock de goedkeuring krijgt, dan zou dat wel degelijk een nieuw tijdperk voor Bitcoin betekenen.

De lancering van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten betekent namelijk dat de wetgevers daar een soort “sticker van goedkeuring” op Bitcoin plakken als asset. Wat de laatste onzekerheid over de toekomst van Bitcoin, die nu mogelijk nog heerst, zou wegnemen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December