Hong Kong Peak View Point
Regulatie

Hong Kong overweegt momenteel versoepelingen voor cryptowetten

In Hong Kong is een nieuwe maatregel voorgesteld waarmee alle particulieren kunnen handelen in crypto’s en crypto exchange traded fondsen.

Cryptohandel voor alleen professionele investeerders

Eerder werd er in Hong Kong juist een voorstel geplaatst voor een beperking van cryptohandel tot enkel professionele investeerders. Hiermee was het plan om de bijkomende risico’s van cryptocurrencies in ieder geval zoveel mogelijk te beperken.

Dit idee kreeg echter op zijn beurt enorm veel kritiek over zich heen. Ook bij de bedrijven in Hong Kong is dit niet altijd even goed aangekomen. Diverse startups zijn inmiddels al verhuist naar andere markten als Dubai of Singepore. Het zou kunnen dat dit een grote reden is geweest voor de mogelijk nieuwe maatregelen.

Bijna op één lijn met Singapore

Naar verwachting zullen ook de eigendomsrechten voor tokenized activa herzien worden in Hong Kong en zal worden gekeken of slimme contracten volledig gelegaliseerd kunnen worden. Dit zou op zijn beurt weer de weg vrij kunnen maken voor tokenaanbiedingen voor bijvoorbeeld onroerend goed.

Als de gemaakte voorstellen in de wet worden omgezet, zouden de regels van Hong Kong op één lijn liggen met die van Singapore, een staat die ook leden van het publiek heeft ontmoedigd om speculatief in crypto te handelen, en zou de stad verder worden verwijderd van het vasteland van China, dat een deken heeft opgelegd verbod op handel in cryptovaluta.

Regulatie nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving