Hong Kong Peak View Point
Regulatie

Hong Kong overweegt momenteel versoepelingen voor cryptowetten

In Hong Kong is een nieuwe maatregel voorgesteld waarmee alle particulieren kunnen handelen in crypto’s en crypto exchange traded fondsen.

Cryptohandel voor alleen professionele investeerders

Eerder werd er in Hong Kong juist een voorstel geplaatst voor een beperking van cryptohandel tot enkel professionele investeerders. Hiermee was het plan om de bijkomende risico’s van cryptocurrencies in ieder geval zoveel mogelijk te beperken.

Dit idee kreeg echter op zijn beurt enorm veel kritiek over zich heen. Ook bij de bedrijven in Hong Kong is dit niet altijd even goed aangekomen. Diverse startups zijn inmiddels al verhuist naar andere markten als Dubai of Singepore. Het zou kunnen dat dit een grote reden is geweest voor de mogelijk nieuwe maatregelen.

Bijna op één lijn met Singapore

Naar verwachting zullen ook de eigendomsrechten voor tokenized activa herzien worden in Hong Kong en zal worden gekeken of slimme contracten volledig gelegaliseerd kunnen worden. Dit zou op zijn beurt weer de weg vrij kunnen maken voor tokenaanbiedingen voor bijvoorbeeld onroerend goed.

Als de gemaakte voorstellen in de wet worden omgezet, zouden de regels van Hong Kong op één lijn liggen met die van Singapore, een staat die ook leden van het publiek heeft ontmoedigd om speculatief in crypto te handelen, en zou de stad verder worden verwijderd van het vasteland van China, dat een deken heeft opgelegd verbod op handel in cryptovaluta.

Regulatie nieuws

Elon Musk: Amerika gaat failliet
India handhaaft belastingtarief voor cryptotransacties ondanks oproepen tot wijziging
Marathon Digital beboet met $138 miljoen voor contractbreuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Elon Musk: Amerika gaat failliet