Regulatie Nieuws

Hooggerechtshof Pakistan beveelt regering om binnen 3 maanden crypto te reguleren

Het Hooggerechtshof van Sindh (afgekort SHC), ofwel de gerechtelijke instantie in de Pakistaanse provincie Sindh, heeft de regering gevraagd om de regulatie van cryptocurrency in gang te zetten.


Crypto-regulatie sinds 2020 in overweging

De SHC heeft toezichthouders als de Securities and Exchange Commission of Pakistan (SECP) en de Centrale Bank de opdracht gegeven om gezamenlijk met een aantal overheidsinstanties te kijken om binnen drie (3) maanden de crypto-regelgeving te ontwikkelen.

Hiernaast is als onderdeel van de procedure ook verzocht om in dezelfde periode een rapport in te dienen over de stappen die genomen zijn om cryptocurrencies te gaan reguleren. Naar verluidt overweegt de SECP al sinds november 2020 een mogelijke regulatie van cryptocurrencies, maar is het tot nu nooit zover gekomen. Hier komt nu dan toch verandering in.


Nog enkele zorgen wegnemen

Toch lijkt de Pakistaanse regering nog enkele zorgen te willen wegnemen voordat de regulatie officieel wordt ingevoerd. Voorbeelden hiervan zijn het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. Hier wordt dan ook nog uitvoerig over overlegd tussen gesprekken met de Pakistaanse overheid en de financiële actiegroep in het land.

In december van 2020 werd de Pakistaanse regering naar verluidt al opgeroepen om cryptocurrencies te reguleren. Destijds werd er door de wetgevers gewezen op het brede karakter van de acceptatie van digitale valuta als een indicatie dat cryptocurrencies klaar stonden om fiat in de toekomst te vervangen. Dit lijkt nu het geval te zijn.


Mogelijkheid tot eigen digitale valuta centrale bank

Hiernaast is de Centrale Bank van Pakistan, de State Bank of Pakistan (SBP), een onderzoek gestart naar een mogelijke eigen digitale valuta.

Afgelopen maart kondigde Khyber Pakhtunkhwa, een andere van de vier provincies van Pakistan, plannen aan om crypto-mijnbouwbedrijven in de regio te testen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten