hoskinson
Cardano

Hoskinson: Cardano zal binnen 10 jaar Bitcoin en Ethereum overtreffen

Hoewel Cardano (ADA) de afgelopen dagen ook in het groen stond, blijft het project achter bij de indrukwekkende stijgingen van andere cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE). Het enthousiasme rondom Cardano lijkt relatief laag dit jaar. Ondanks dat voorspelt oprichter Charles Hoskinson een veelbelovende toekomst voor het netwerk.

Tijdens de Cardano Summit 2024 in Buenos Aires deed hij namelijk een gedurfde voorspelling over de toekomst van Cardano.

Hoskinson: Cardano zal Bitcoin en Ethereum overtreffen

Hoskinson verklaarde dat Cardano binnen tien jaar zowel Bitcoin als Ethereum zal overtreffen, zowel in gebruik als in belang. Hij is ervan overtuigd dat overheden hun infrastructuur op het door hem ontwikkelde netwerk zullen baseren. Voor deze optimistische vooruitzichten heeft Hoskinson verschillende redenen.

Indrukwekkende mijlpalen

In zijn toespraak wees Hoskinson op de indrukwekkende mijlpalen die Cardano in de afgelopen zeven jaar heeft bereikt. Het netwerk heeft miljoenen gebruikers aangetrokken en is uitgegroeid tot een ecosysteem met een waarde van miljarden dollars.

Bovendien staat Cardano bekend om zijn op onderzoek gebaseerde aanpak, waarbij elke stap in de ontwikkeling van het netwerk wordt gevalideerd via peer-reviewed wetenschappelijke methodologieën. Dit maakt het een uniek project in de blockchainwereld.

Aankomende upgrade verbetert smart contracts

Een andere belangrijke ontwikkeling is de op handen zijnde upgrade van het netwerk. Deze upgrade zal de functionaliteit van smart contracts verbeteren, een gebied waarin Cardano volgens critici nog achterblijft ten opzichte van Ethereum. De update richt zich op meer composabiliteit en zal ook de functionaliteit van de zogenoemde Babel fees verbeteren, wat de bruikbaarheid van het netwerk verder vergroot.

Volledige decentralisatie als sterkste troef

Hoskinson benadrukte verder dat Cardano volledig gedecentraliseerd is en niet wordt beheerd door een enkele entiteit. Dit maakt het aantrekkelijk voor overheden die op zoek zijn naar een veilige, betrouwbare infrastructuur die bestand is tegen censuur en inmenging van derden. De focus op decentralisatie onderscheidt Cardano van andere projecten en draagt bij aan de lange-termijnvisie van het netwerk.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Cardano nieuws

Cardano (ADA) koers kan explosief stijgen dankzij aankomende updates
Cardano (ADA) discussie laait op: Kan een prijsstijging alle problemen oplossen?
Cardano daagt Ethereum uit met nieuwe Layer-2 oplossing
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Handelaar verdient $9 miljoen met investering van $3000 in deze crypto
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk