Hong Kong
Regulatie

HSBC rolt cryptocurrency-services in Hong Kong uit

Volgens berichten heeft de Hong Kong en Shanghai Banking Corporation (HSBC), de grootste bank in Hong Kong, naar verluidt onlangs hun eerste lokale cryptocurrency-diensten geïntroduceerd.

Klanten van HSBC kunnen ETF’s verhandelen

Op 26 juni meldde lokale journalist Colin Wu via een tweet dat HSBC zijn klanten naar verluidt in staat heeft gesteld om exchange-traded funds (ETF’s) gebaseerd op Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) te kopen en verkopen.

Volgens het rapport zal HSBC specifiek cryptocurrency-ETF’s aanbieden die genoteerd zijn aan de Hong Kong Stock Exchange. Op dit moment worden er drie crypto-ETF’s vermeld op de beurs, waaronder de CSOP Bitcoin Futures ETF, CSOP Ethereum Futures ETF en Samsung Bitcoin Futures Active ETF.

Vergroten crypto-betrokkenheid in Hong Kong

Deze stap is gericht op het vergroten van de betrokkenheid van lokale gebruikers bij cryptocurrencies in Hong Kong. Volgens online rapporten telde HSBC Hong Kong in maart 2022 maar liefst 1,7 miljoen actieve mobiele klanten. Naar verluidt verloopt ongeveer 95% van alle retailtransacties van HSBC in Hong Kong via online kanalen.

De introductie van deze nieuwe diensten gaat gepaard met de lancering van het Virtual Asset Investor Education Center door HSBC. Dit initiatief heeft tot doel investeerders te beschermen tegen risico’s die verband houden met cryptocurrency. Investeerders worden verplicht om educatief materiaal en risico-openbaarmakingen te lezen en te bevestigen voordat zij tot beleggen overgaan.

Regulatie nieuws

SEC zet crypto-aanval voort: Robinhood het volgende slachtoffer
Digitale Valuta buitenboord gelaten in nieuwe Zuid-Koreaanse donatiewetgeving
Coinbase geconfronteerd met nieuwe class action-rechtszaak wegens misleiding van beleggers
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC