Exchange

Huobi wil dit jaar nog Bitcoin-opties lanceren

De toonaangevende Bitcoin-futures en -exchange Huobi heeft nieuwe plannen bekend gemaakt. Hierin wordt duidelijk dat zij van plan zijn om in het derde kwartaal van 2020 de handel in Bitcoin-opties mogelijk te maken. Hiermee springt de exchange in een enorm hard groeiende markt.


Huobi Cryptocurrency Exchange

Huobi, de in Singapore gevestigde cryptocurrency-exchange, wil het nieuwe derivateninstrument dit jaar nog toevoegen aan het al bestaande futuresplatform.

Dit futuresplatform van Huobi is wereldwijd één van de grootste wanneer het aankomt op handelsvolume. Volgens data van Coinmarketcap is alleen Binance groter op dit vlak. Huobi heeft een grote naam gemaakt door Bitcoin-contracten met een termijn van een eeuw.

Volgens Huobi lijken Bitcoin-opties enorm veel op futures, maar hebben de contracthouders geen enkele verplichting om het actief op de vervaldag aan te schaffen. In ruil voor dit voordeel, kan de handelaar het contract afsluiten door een premie te betalen die vooraf afgesproken is. Bij futures is dit laatste niet mogelijk.


Nog grote groei mogelijk

Dat Huobi deze markt inspringt is niet onlogisch. De vraag naar Bitcoin-opties vanuit de markt neemt namelijk enorm hard toe. Maar dat deze markt groeit is niet onopgemerkt gebleven en de concurrentie is dus ook enorm. Platforms zoals Deribit, CME Group en Binance zijn de markt ook in gesprongen.

Naar verluidt heeft Deribit op dit moment nog circa 80% van de markt in handen. Dit laat zien dat er nog enorm veel winst te behalen valt voor Huobi.

Huobi heeft bekend gemaakt dat zijn optiecontracten in Europese stijl zullen zijn. Dit houdt in dat de koper van de optie alleen kan worden uitgeoefend bij het verstrijken van de geldigheidsduur. Aanvankelijk zullen enkel Bitcoin-opties worden verhandeld. De exchange heeft nog geen plannen bekend gemaakt voor een mogelijke uitbreiding van deze opties.