cryptopunks
NFT

Iemand betaalde zojuist 4,5 miljoen dollar voor een CryptoPunk NFT

De NFT-markt mag het op dit moment dan moeilijk hebben, maar de echte verzamelaars gebruiken deze momenten om goedkoop hun favoriete kunst op te kopen. Dat hoeft overigens niet te betekenen dat alles NFTs op dit moment goedkoop zijn. Enkele uren geleden ging Punk 2924 voor 3.300 Etherem of ongeveer 4,5 miljoen dollar onder de virtuele hamer.

De duurste aller tijden?

Overigens is deze verkoop niet de duurste NFT-verkoop aller tijden. Gemeten in Ethereum gaat het om de op drie na grootste verkoop binnen de CryptoPunks collectie. Gemeten in Amerikaanse dollars staat de verkoop van 4,5 miljoen dollar zelfs een stuk lager op de lijst. De duurste CryptoPunk in Amerikaanse dollars is verkocht voor 23,7 miljoen dollar. Het gaat daarmee om CryptoPunk nummer 5822, die destijds 8.000 Ethereum opleverde.

crypto punk
CryptoPunk #5822

De volgende CryptoPunk die we tegenkomen is nummer 7523, die voor 11,8 miljoen dollar onder de hamer ging. Deze NFT werd gekocht door Shalom Meckenzie, de grootste aandeelhouder van DraftKings, een bedrijf dat sportweddenschappen organiseert. “Ik wilde echt specifiek deze CryptoPunk hebben. Deze is onderdeel van de alien-collectie, wat de meest zeldzame vorm van Punks is. Daarbij heeft deze alien als enige een masker, wat voor mij symbool staat voor COVID-19.

Opvallende koersstijging

Opvallend is dat CryptoPunk nummer 2924, die nu dus voor 4,5 miljoen dollar verkocht is, in november 2020 nog voor 150 Ethereum of 71.400 dollar verkocht werd. Wat deze CryptoPunk bijzonder maakt is dat het 1 van de 24 apen in de collectie is, die in totaal 10.000 verschillende afbeeldingen bevat. Rarity Tools schat deze CryptoPunk in als de nummer 38 als het aankomt op zeldzaamheid.

CryptoPunks is één van de meest waardevolle en invloedrijke NFT-merken ter wereld. Het is van invloed geweest op de latere Bored Ape Yacht Club en Doodles. Tot op de dag van vandaag hebben de CryptoPunks een totaal handelsvolume van 2,4 miljard dollar gegenereerd. Dat is toch best aardig voor een collectie van 10.000 digitale afbeeldingen.

NFT nieuws

Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Bitcoin NFTs maken comeback en gaan Ethereum weer voorbij
Donald Trump bezit voor $5 miljoen aan crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?