Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Ierse bank: “Populariteit van Bitcoin baart grote zorgen”

Een invloedrijke functionaris bij de Ierse Centrale Bank heeft een alarmerende verklaring uitgebracht over de Bitcoin.


Speculatief, ongereguleerd en zorgwekkend

Derville Rowland, de directeur-generaal van financieel gedrag bij de Central Bank of Ireland, vertelde dat crypto valuta’s “speculatieve, niet-gereguleerde investeringen” zijn. Volgens Bloomerg verklaarde Rowland in haar laatste interview dat de groeiende populariteit van Bitcoin en crypto valuta’s haar grote zorge baart.

“Mensen experimenteren met crypto investeringen. Echter moeten mensen zich bewust zijn van de mogelijkheid al het geïnvesteerde geld te verliezen. Zo voegde mevrouw Rowland eraan toe.”

Rowland is sinds 2004 een topfunctionaris van de Central Bank of Ireland. Bovendien neemt ze in juli ook de functie van voorzitter van de European Securities and Markets Authority (ESMA) over.


CB-functionarissen zijn zelden enthousiast over Bitcoin

Rowland, een groot voorstander van diversiteit in financiële activa, staat bekend om haar omvangrijke onderzoeken tegen banken en securities instellingen. Ze strafte onder andere Davy, één van de grootste lokale securities makelaar, voor meerdere inbreuken.

Nu sluit ze zich aan bij de club van Bitcoin-critici onder topfunctionarissen van de centrale bank. De gouverneur van de Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, kwam onlangs naar buiten met een anti-Bitcoin tirade. Eerder dit jaar werd Bitcoin ook bekritiseerd door het hoofd van de Centrale Bank van Engeland, Andrew Bailey, en door zijn tegenhanger bij de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten