Regulatie Nieuws

Illegale cryptotransacties in Zuid-Korea worden aangepakt

De Zuid-Koreaanse toezichthouder heeft bekend gemaakt dat er ‘geen illegale cryptocurrency gerelateerde transacties’ in het land zullen plaatsvinden.


Tegengaan van illegale transacties

Uit diverse rapporten blijkt dat er een plan ontwikkeld is met een reeks voorschriften waarmee cryptocurrency gerelateerde transacties getraceerd kunnen worden. Hiermee wordt een al bestaande wet uitgebreid. Hierdoor kan de overheid beter inspelen op mogelijke illegale activiteiten met in dit geval crypto’s. Ook zal er harder worden opgetreden bij dergelijke illegale transacties.

Door de enorme prijsstijgingen die meerdere cryptocurrencies in het afgelopen jaar hebben meegemaakt, staat de Zuid-Koreaanse overheid op dit gebied nu op scherp. Deze prijsstijgingen zorgen er namelijk ook voor dat meer criminelen ervan profiteren. Dit willen ze dan ook ten alle tijden tegengaan.

Een maatregel die aangescherpt is, is de meldplicht voor verdachte transacties. Wanneer crypto-exchanges er niet in slagen om dit te melden, zal dit resulteren in hoge boetes. Naar verluidt zal er ook gekeken worden naar investeerders vanuit het buitenland. Dit is besloten na speculatie over buitenlandse investeerders die grotere belangen hebben gehad in de exchanges van Zuid-Korea en dat dergelijke investeringen alleen maar zijn toegenomen.


Lastig jaar voor crypto exchanges

Cryptocurrency exchanges hebben een lastig jaar gehad in Zuid-Korea. Zo heeft de Zuid-Koreaanse overheid over het afgelopen jaar meerdere keren hard opgetreden. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel crypto-exchanges die in het land actief zijn, nu verschillende maatregelen hebben genomen en hun eisen hebben aangescherpt. Zo heeft de prominente exchange Korbit zijn gebruikers de mogelijkheid om geld op te nemen weggenomen, totdat ze een bewijs van eigendom hadden verstuurd.

Een andere populaire cryptocurrency exchange, OKEx, heeft eerder deze maand alle activiteiten in Zuid-Korea stopgezet. De voornaamste reden hiervoor zijn de enorm strikte anti-witwaswetten die door de Zuid-Koreaanse toezichthouders opgelegd zijn. Dit zou het erg lastig maken om een crypto exchange in het land te exploiteren. Tot dusverre is OKEx echter nog de enige crypto exchange die alle activiteiten neergelegd heeft. Het is hiermee niet bekend of meerdere exchanges zullen volgen of niet.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten