Gamer Twitch
Blockchain

In 2024 vertrouwt 40% van de ontwikkelaars van cryptogames op traditionele gaming

Bijna 40% van de ontwikkelaars in de blockchain-gamingindustrie verwacht dat traditionele gamingstudio’s in 2024 een sleutelrol zullen spelen in de groei van de Web3-gamingsector. Dit blijkt uit het ‘2023 State of the Industry Report‘ van de Blockchain Gaming Alliance (BGA), uitgebracht op 12 december.

Adopteren van Web3-technologie

Volgens het rapport gelooft 37,8% van de respondenten dat de toetreding van Web2-studio’s tot de Web3-ruimte, door het lanceren van nieuwe games of het integreren van blockchain-elementen in bestaande titels, een significante impuls zal geven aan de industrie in 2024.

Bij het onderzoek naar de grootste positieve drijfveren in 2023, gaf 19,8% van de ondervraagden aan dat traditionele gamestudio’s die non-fungible tokengames lanceren een belangrijke factor zijn, terwijl 15,2% het overstappen van deze studio’s naar Web3 benadrukt.

In het algemeen meent 35% van de respondenten dat de grootste voordelen voor de industrie voortkomen uit Web2-gamestudio’s die zich in 2023 committeren aan het adopteren van Web3-technologie.

Blockchain-technologie zal vaker gebruikt worden

Blockchain-game-ontwikkelaars zijn optimistisch over 2024 als een jaar van significante adoptiegroei. Meer dan de helft van de respondenten verwacht dat meer dan 20% van de totale wereldwijde gaming-industrie, met een waarde van $347 miljard, het komende jaar blockchain-technologie zal gebruiken.

Tussen augustus en oktober 2023 werden 526 professionals uit de blockchain-gamingindustrie ondervraagd voor het rapport.

Meer waarde hechten aan digitaal eigendom

Jeffrey Gwei, oprichter van theweb3game.com, voorspelt dat Web2-gamers in 2024 meer waarde zullen hechten aan digitaal eigendom van hun in-game assets. “Ze zullen de waarde en overdraagbaarheid van hun bezittingen gaan inzien,” zegt hij.

Leah Callon-Butler, directeur van Web3-adviesbureau Emfrasis en bestuurslid van BGA, benadrukt het belang van digitale activa. “Het feit dat ‘Digital Asset Ownership’ drie jaar op rij als belangrijkste voordeel van blockchain-gaming is gerangschikt, toont een sterke consensus binnen de industrie over de toekomst die we samen opbouwen.”

In het derde kwartaal van 2023 werd $600 miljoen geïnvesteerd in Web3-gamingprojecten, wat de totale investeringen in het jaar op meer dan $2,3 miljard brengt. Volgens een rapport van Fortune Business Insights zal de wereldwijde blockchain-gamingmarkt naar verwachting tegen 2030 groeien naar $615 miljard, een jaarlijkse groei van 21,8% vanaf $128 miljard in 2022.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC