Regulatie Nieuws

In China kunnen Android-gebruikers NFC gebruiken om offline betalingen in digitale valuta uit te voeren

De centrale bank van China, de People’s Bank of China (PBOC), heeft een nieuwe functie toegevoegd aan haar digitale Yuan-betalingsapp. Gebruikers kunnen hierdoor offline betalingen doen met China’s CBDC vanaf hun Android NFC-smartphone.

Eventueel limiet kan zelf ingesteld worden

Gebruikers kunnen wanneer ze dat willen zelf een limiet instellen voor het aantal en de waarde van digitale Yuan-betalingen dat ze doen via hun smartphone wanneer de batterij ervan leeg is of wanneer er geen actieve internetverbinding is.

Alhoewel de NFC-technologie niet specifiek benoemt wordt door de PBOC, hebben ze in het verleden al meerdere keren testen ermee gedaan, die vrijwel allemaal met succes verliepen, waaronder NFC-smartphonebetalingen, NFC hard wallets en zelfs NFC-wearables.

Zorgen over veiligheid van de nieuwe functie

Momenteel is de functie echter wel alleen beschikbaar voor iedereen met een Android-smartphone. Iphone-gebruikers zullen nog op de update moeten wachten. De bank zelf zegt het volgende over de update en de veiligheid ervan:

De nieuwe en handige functie heeft geleid tot bezorgdheid over de veiligheid, met name over de vraag of andere mensen geld zouden kunnen uitgeven met een verloren of gestolen mobiele telefoon. Maar er moet een verificatiecode op het apparaat worden ingevoerd als een betaling het codevrije quotum overschrijdt, en de betaling wordt alleen voortgezet als de systeemcontrole wordt doorstaan.

In oktober van afgelopen jaar was de digitale Yuan naar verluidt al voor zo’n 360 miljoen transacties gebruikt. Hierin zou een waarde van ruim 100 miljard Yuan ($14/€13 miljard) verplaatst zijn. Naar verwachting zal dit aantal snel stijgen naarmate de munt in steeds meer gebieden beschikbaar wordt gesteld.

Regulatie nieuws

Italië blokkeert ChatGPT en onderzoekt vermoedelijke overtredingen
India incasseert meer dan $19,2 miljoen aan cryptobelastingen in het fiscale jaar 2023
Thaise SEC wil de beperkingen op Initial Coin Offerings opheffen
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden