Cryptocurrency

Cryptocurrency

In september zijn bijna alle top 250 cryptomunten gedaald in waarde

Diverse DeFi-protocollen hebben gedurende de afgelopen maanden hun fiat-waarde enorm zien stijgen. DeFi, dat voornamelijk gebouwd wordt op het netwerk van Ethereum (ETH), heeft ook de waarde hiervan flink opgeschroefd. Zo was ETH in maart 2020 slechts $100 en ruim $470 in augustus dit jaar. Dit werd dan ook gezien als mogelijke reden voor de langverwachte bullmarkt.


Cryptomarkt lijkt bearish

De enorme boost die DeFi de afgelopen maanden had, lijkt echter te vervagen. Ook de rest van de cryptomarkt lijkt momenteel bearish. Het gevolg? De prijs van ETH is iets teruggelopen, naar momenteel bijna $355.

Nu heeft Coinmetrics hier onderzoek naar gedaan. Coinmetrics is een aanbieder van transparante markt- en netwerkgegevens over een grote hoeveelheid aan crypto-activa. Uit dit onderzoek bleek dat 72% van de huidige top 250 cryptocurrencies week na week in prijs is gedaald. Dit percentage stijgt nog door naar 93% wanneer gekeken wordt van maand naar maand.

De DeFi-markt is hier een groot onderdeel van. De meeste DeFi-tokens werden namelijk met gemiddeld 15% tot 85% gecorrigeerd. Het bZx Netwerk verloor bijvoorbeeld 85%, terwijl AAVE een waardedaling van 29% mee heeft gemaakt.


Cycli van circa 4 jaar

Waar de recentelijke correcties kan laten afvragen of de prijsstijgingen van dit jaar voorbij zijn, zijn dergelijke trendomkeringen niet vreemd in bullmarkten. Een voorbeeld hiervan zijn de meerdere prijsverlagingen gedurende de bullrun van 2017.

Een aantal van deze prijsverlagingen waren tevens erg significant. Toen Bitcoin (BTC) bijvoorbeeld voor de 2e keer de $1.200 bereikte, daalde hij vervolgens met circa 40%. Later dat jaar bereikte BTC echter zijn recordwaarde van ongeveer $20.000.

Dergelijke correcties maken slechts deel uit van een grotere trend. Volgens DeFiWorld lijkt dit jaar erg op 2016 qua trend. Zij zijn dan ook van mening dat we in cycli van ongeveer 4 jaar bewegen. Het is dan ook minder van belang wat een crypto-activa deze week, of zelfs deze maand doet. Volgens DeFiWorld moet er namelijk worden uitgezoomd naar een jaar of zelfs langer. “Op deze manier kan worden gereflecteerd waar we nu in de markt staan en waar we echt naartoe gaan. De lange termijn is echter duidelijk; we gaan omhoog.”, aldus een vertegenwoordiger van het bedrijf.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten