india
Regulatie

India wil door tech aangedreven crypto regelgevingskader ontwikkelen

Nirmala Sitharaman is de minister van Financiën in India. Hij heeft een nieuw plan van India onthuld om zogenaamde ‘Standard Operating Procedures’, oftewel SOP’s, te ontwikkelen voor cryptocurrencies. Dit willen ze doen gedurende hun G20-voorzitterschap die loopt van 1 december 2022 tot 30 november 2023.

Wereldwijde samenwerking voor toekomst crypto

Eerder heeft Sitharaman al opgeroepen om tot een wereldwijde samenwerking te komen om een beslissing te maken over de toekomst van digitale activa. Ook is India tot op heden voorzichtig geweest in termen van acceptatie van reguliere cryptovaluta’s. Een grote reden hiervoor waren de risico’s voor financiële stabiliteit. Toch zal crypto deel gaan uitmaken in India. Het is hierdoor belangrijk om een regelgevend kader op te stellen.

De ‘Group of Twenty’, ofwel de G20, is op zijn beurt een wereldwijd forum voor het aanpakken van de belangrijkste kwesties die in verband kunnen worden gebracht met de wereldeconomie. Volgens Sitharaman kan geen enkel land alleen crypto effectief hanteren of reguleren. Hier werd door Sitharaman het volgende aan toegevoegd:

Maar als het gaat om platforms, het verhandelen van gecreëerde activa, het kopen en verkopen met winst en, belangrijker nog, deze landen zijn in een positie om de geldhandel te begrijpen, zijn we dan in een positie om vast te stellen waarvoor waarvoor het wordt gebruikt?

Tegengaan van witwassen geld

Verder werd nog eens benadrukt dat crypto-activa door criminelen gebruikt wordt om geld mee wit te wassen. Ook in India wordt dit steeds vaker gedetecteerd door hun wetshandhavingsinstantie.

Enkele andere leden van de G20 zouden tevens dezelfde zorgen geuit hebben over crypto. Het zou dan ook goed kunnen werken om hier een wereldwijde aanpak op te bedenken en te handhaven. Het is echter nog niet bekend of de G20 met zo’n aanpak zal komen.

Regulatie nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
EU gaat gevecht aan met crypto witwaspraktijken met nieuwe regelgeving
Juridische strijd rond uitlevering Terraform Labs-oprichter Do Kwon gaat verder
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?