Cryptocurrency

Cryptocurrency

Indiase bank gaat cryptodiensten in al zijn vestigingen aanbieden

United Multistate Credit Co. Operative Society, een bank in India, heeft bekend gemaakt dat het zijn bankdiensten gaat uitbreiden. De Indiase bank wil namelijk cryptocurrencies en andere crypto gerelateerde producten gaan aanbieden aan haar klanten.


Joint Venture inmiddels opgericht

Dit heeft de bank gedaan door een samenwerking aan te gaan met de cryptocurrency-bankdienstverlener ‘Cashaa’. Gezamenlijk hebben zij nu een joint venture opgericht, onder de naam UNICAS. Onder de naam UNICAS zal de bank nu een aantal crypto-gerelateerde diensten gaan aanbieden, waaronder online cryptobankieren. Alle 34 vestigingen van de bank in Noord-India zullen toegang krijgen tot deze nieuwe diensten.


Veel banken zijn sceptisch

Eerder dit jaar was er nog een algemeen cryptocurrency-verbod actief in het land. Dit verbod werd later, in maart van dit jaar, echter weer opgeheven. Alhoewel het verbod opgeheven is, zijn veel banken in het land echter nog erg sceptisch over het leveren van diensten die betrekking hebben tot cryptocurrencies.

Hiermee maakt de United-bank een redelijk onverwachte, maar goed ontvangen stap in de goede richting. Cryptocurrencies hebben in het land dan ook een groei in populariteit gezien dit jaar. Sinds de lockdown in maart begon in India, hebben cryptocurrency exchanges die actief zijn in het land volume-pieken gerapporteerd van 200% tot maar liefst 400% hoger dan normaal.

Volgens de CEO van Cashaa, Kumar Gaurav, is deze toegenomen interesse één van de belangrijkste redenen geweest voor de integratie in het oude banksysteem. Hieraan voegde hij toe dat zijn bedrijf UNICAS zal gaan helpen om betrouwbare informatie over cryptocurrencies te verspreiden onder de reguliere Indiase bevolking. Ook zal het bedrijf naar verluidt een bijdrage leveren om de crypto-acceptatie in het land te verbeteren.


Bitcoin, Ethereum en Ripple

In eerst instantie zullen accounthouders bij de United-bank na de crypto-integratie Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Cashaa (CAS) rechtstreeks kunnen aanschaffen. Dit kan vervolgens direct worden betaald met het saldo dat op de actieve bankrekening staat. Hiernaast heeft United bekend gemaakt dat het zijn klanten ook zal toestaan om een lening af te sluiten tegen cryptocurrencies. Hierdoor krijgen een enorm aantal personen in India nu makkelijk toegang tot cryptocurrencies, wat de handel hierin significant kan laten toenemen. Mogelijk zullen in een later stadium nog meer cryptocurrencies worden toegevoegd, deze zijn op dit moment echter nog niet bevestigd.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten