Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Indiase Centrale Bank wil verbod op crypto

De Reserve Bank of India heeft aan haar centrale bestuur gevraagd of zij een algemeen verbod op crypto valuta’s willen opleggen.


Centrale bank van India over crypto

De Reserve Bank of India (RBI) vroeg haar centrale bestuur of zij een algemeen verbod op crypto valuta’s willen steunen. Dit is bekend gemaakt door een persoon die bij de besprekingen aanwezig was.

De centrale bank van India gaf een lange presentatie aan de raad van bestuur. De vergadering richtte zich op de “ernstige zorgen” met betrekking tot macro-economische en financiële stabiliteit, evenals exchange beheer. Volgens de bron was het bestuur op de hoogte van het standpunt van de RBI over deze kwestie.

Ook benadrukte de centrale bank de moeilijkheid van het reguleren van immateriële assets die hun oorsprong in het buitenland hebben. RBI functionarissen hebben gezegd dat deze toegankelijk zijn voor handel op buitenlandse exchanges. Daarbij verwijzen ze naar de bezorgdheid over de geheimhouding van transacties.

Vrijdag heeft de Reserve Bank of India een verklaring uitgegeven. Hierin staat dat het bestuur ook verschillende aspecten met betrekking tot de digitale valuta van de centrale bank en particuliere crypto valuta’s besprak.

De Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill van 2021 is opgenomen op de lijst van wetsonderwerpen van de regering die tijdens de winter van het parlement in de Lok Sabha moeten worden ingediend.

Het wetsvoorstel zou eigenlijk op de begrotingszitting worden ingediend, maar dat is niet gelukt omdat het bestuur ervoor heeft gekozen het te herzien.


Digitale valuta van de bank

De voorgestelde wet wil een kader bieden voor de vorming van een officiële digitale valuta die de Reserve Bank van India zou uitgeven. Het is er vooral op gericht particuliere crypto valuta’s in India te beperken. Echter worden specifieke uitzonderingen toegestaan om de onderliggende technologie van crypto en zijn toepassingen aan te moedigen.

Ten slotte zullen de details van het voorgestelde framework voor crypto valuta’s worden afgerond door premier Narendra Modi. Hij zal de uiteindelijke beslissing nemen.

Het is echter onwaarschijnlijk dat het wetsvoorstel tijdens de huidige zittingsperiode wordt ingediend. Dit komt omdat het kabinet vooraf uitgebreider overleg wil voeren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten