BitcoinPolice
Regulatie

Indonesische politie sluit Bitcoin-Miningoperaties vanwege grootschalige elektriciteitsdiefstal

In een recente ontwikkeling hebben de Indonesische politie-autoriteiten tien Bitcoin-miningactiviteiten gesloten. De organisatoren worden beschuldigd van elektriciteitsdiefstal met een geschatte waarde van bijna 1 miljoen Amerikaanse dollars.

Operaties zaten verspreid over 10 locaties

De politie van Noord-Sumatra trad op tegen deze operaties, verspreid over 10 locaties in Indonesië. In totaal werden 1.134 Bitcoin-miningmachines in beslag genomen, samen met 11 meter elektriciteitskabels en diverse computerapparatuur.

Irjen Agung Setya Imam Effendi, het hoofd van de politie in Noord-Sumatra, benadrukte dat de organisatoren van de operatie de elektrische circuits hadden gemanipuleerd om de miningmachines van stroom te voorzien.

“Zoals wij hier kunnen zien, is dit de PLN-box (Perusahaan Listrik Negara – Staats Elektriciteitsbedrijf). Echter, de elektriciteitsstroom die daar binnenkomt, wordt niet gemeten door de reguliere meter. Ze hebben het systeem gemanipuleerd om elektriciteit rechtstreeks van de paal te halen en deze ongeregistreerd te gebruiken,” aldus Effendi.

Bijna $1 miljoen geschat verlies

Het geschatte totale verlies van deze tien locaties wordt becijferd op 14,4 miljard Indonesische roepia, omgerekend ongeveer $935.666.

Dit incident volgt kort na de levenslange gevangenisstraf van een Chinese overheidsfunctionaris, veroordeeld voor het faciliteren van elektriciteitstoegang voor Bitcoin-miners.

Yi Xiao, voormalig vice-voorzitter van de Jiangxi Provincial Political Consultative Conference Party Group, werd door de Hangzhou Intermediate People’s Court veroordeeld wegens machtsmisbruik in een Bitcoin-miningonderneming.

Tussen 2017 en 2021 zou hij een miningonderneming ter waarde van 2,4 miljard Chinese yuan (ongeveer $329 miljoen) hebben geëxploiteerd onder de naam Jiumu Group Genesis Technology.

Xiao en zijn medebestuurders verzamelden meer dan 160.000 Bitcoin-miners, waarbij op een bepaald moment maar liefst 10% van de totale elektriciteitsvoorziening van de stad Fuzhou werd verbruikt.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?