Amerika, Capitool
Regulatie

Influencers spreken schande van verbod op Ethereum-mixer Tornado Cash

De Amerikaans overheid heeft besloten om het gebruik van Ethereum-mixer Tornado Cash te verbieden. Een mixer is een applicatie waarmee je jouw privacy op Ethereum kunt vergroten. Een tool waarmee je het mensen moeilijker kunt maken om jouw sporen op de blockchain te volgen.

“Ik denk dat het niet redelijk is”

Ethereum ontwikkelaar Preston van Loon is het niet eens met de beslissing van de Amerikaanse overheid. “Ik denk niet dat het een redelijke beslissing is. Tornado Cash is een tool, net als alle anderen, die voor goede en slechte zaken inzetbaar is”, aldus Preston van Loon tegenover Decrypt. Voor veel mensen binnen de crypto-industrie is privacy een belangrijk onderwerp, waardoor deze kwestie voor hen het hart van de industrie raakt.

Roman Semenov, de oprichter van Tornado Cash, liet via Twitter al weten dat zijn Github-account is geschort als gevolg van het verbod. Github is het code-hosting platform waarop Tornado Cash gebouwd is. Ook Erik Voorhees, een prominente naam binnen de industrie en één van de eerste publieke figuren binnen de Bitcoin-wereld, is witheet. “Github geeft hiermee gehoor aan de tirannie van de Amerikaanse sanctielijst”, aldus Voorhees.

Verbod heeft geen effect

Voorhees geeft verder aan dat het verbod waarschijnlijk weinig effect sorteert. In ieder geval niet het effect waar de Amerikaanse overheid op hoopt. “Ik weet zeker dat de slechteriken nu stoppen met Tornado Cash te gebruiken omdat het illegaal is. Net als dat ze geen illegale wapens gebruiken, illegale drugs smokkelen of geld witwassen op iedere mogelijke manier. Brave Amerikaanse burgers zijn de enigen die hierdoor geraakt worden”, aldus Voorhees.

Daarmee lijkt Voorhees een goed punt te hebben. Wat stopt criminelen om niet alsnog van Tornado Cash gebruik te maken. Alleen de brave burgers die op deze manier hun privacy een boost willen geven worden hiermee geraakt. Zij zullen zich immers als enige aan het verbod houden.

Regulatie nieuws

EU gaat gevecht aan met crypto witwaspraktijken met nieuwe regelgeving
Juridische strijd rond uitlevering Terraform Labs-oprichter Do Kwon gaat verder
Nieuwe SEC-voorzitter in Nigeria wekt vertrouwen bij crypto-stakeholders
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen