Solana, SOL
Solana

Institutionele beleggers nemen winst op Bitcoin en kopen Solana

Institutionele beleggers, de rijkste investeerders van de markt, nemen volgens CoinShares hun winst op Bitcoin en gebruiken dat kapitaal om Solana te kopen. CoinShares rapporteert wekelijks over de in- en uitstromen voor institutionele beleggingsproducten en op dit moment lijkt Solana, een grote concurrent voor Ethereum, even de koning van de markt.

asset floews coinshares

Ondanks het positieve sentiment rondom Solana, zag de totale markt een uitstroom van ruim 100 miljoen dollar aan kapitaal.

Bitcoin in de verkoop

Het grootste deel van die uitstroom van kapitaal kwam op naam van Bitcoin en dat zagen we ook terug in de koersprestaties van de grootste munt van de markt. Bitcoin had het afgelopen week moeilijk en de bulls leken zelfs even de koers van 29.000 dollar te verliezen.

“Bitcoin was opnieuw de primaire focus met een totale uitstroom van 111 miljoen dollar, wat de grootste week aan uitstromen markeert sinds maart; het moment waarop de Amerikaanse autoriteiten hun aanval op de industrie begonnen”, aldus CoinShares in hun weekrapport.

Ethereum en Bitcoin samen waren goed voor een uitstroom van 117 miljoen dollar aan kapitaal vorige week. De rest van de altcoins mochten echter een plus van 10 miljoen dollar aan kapitaal opschrijven, waardoor de netto-uitstroom op 107 miljoen dollar komt te liggen.

Institutioneel kapitaal koopt Solana

Met name Solana was in trek deze week. De populaire altcoin zag voor zijn institutionele beleggingsproducten een instroom van 10 miljoen dollar. Daarmee waren zij verantwoordelijk voor een groot deel van de instromen die altcoins mochten opschrijven.

XRP en Litecoin deden het allebei redelijk met instromen van respectievelijk 0,5 en 0,46 miljoen dollar. Uniswap en Cardano hadden een mindere week met uitstromen van 0,8 en 0,3 miljoen dollar.

Tot nu toe wist de Solana koers nog niet echt te profiteren van de institutionele instroom. Voor de afgelopen 24 uur staat het project op een daling van 0,83 procent en voor de laatste zeven dagen op een daling van 0,64 procent.

Wat dat betreft gaat Solana mee in de algehele malaise van de markt. De SOL koers staat op 23,16 dollar en daarmee heeft het project een totale market. cap van 9,4 miljard dollar.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

Oprichter Solana: ‘Perfectie geen vereiste voor crypto-regelgeving’
Creditcard-gigant Visa noemt Solana beter dan Bitcoin en Ethereum
Analist ziet grote potentie in Solana voor volgende bullrun
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit