Ethereum Nieuws

Institutionele beleggers zijn na de Merge nog niet overtuigd van Ethereum

De langverwachte Merge van Ethereum is eindelijk daar, maar institutionele beleggers lijken nog altijd de voorkeur te geven aan Bitcoin. Het grote geld lijkt nog niet overtuigd door het nieuwe consensus mechanisme van Ethereum en wil afwachten totdat het project zich voor een langere periode bewijst. Met name de onzekere juridische status van Ethereum lijkt een reden te zijn voor institutionele beleggers om nog even aan de zijlijn te blijven.

Proof-of-Stake munten kwalificeren mogelijk als effect

Afgelopen donderdag kwam Securities and Exchange Commission voorzitter Gary Gensler redelijk uit het niets met de mededeling dat Proof-of-Stake munten mogelijk kwalificeren als effect. De voorzitter van het machtige financiële toezichtsorgaan van de Verenigde Staten noemde hierbij geen specifieke munten, maar het lijkt duidelijk dat hij hiermee doelt op Ethereum. Uiteraard liggen andere Proof-of-Stake projecten als Cardano en Solana hiermee mogelijk in de vuurlinie van het toezichtsorgaan.

Mochten alle Proof-of-Stake projecten daadwerkelijk als effect kwalificeren, dan is de kans aanwezig dat ze hun notering bij de grote beurzen verliezen. Dat betekent dat je straks geen Ethereum meer kunt kopen bij partijen als Coinbase, Kraken en Binance. Een ontwikkeling die de koers van Ethereum mogelijk een harde tik geeft. Om effecten aan een beursplatform te noteren zijn bepaalde vergunningen nodig die deze partijen niet hebben. Deze onzekerheid lijkt een belangrijke reden voor het grote geld om af te wachten.

Ethereum versus Bitcoin

Op het moment van de Merge op 15 september handelde Ethereum voor grofweg 0,0817 Bitcoin op Binance. Nog geen vijftien uur later was die koers gevallen naar 0,0746 Bitcoin en die koersval lijkt nog niet ten einde. Op het moment van schrijven is de Ethereum koers, gemeten in Bitcoin, teruggevallen tot 0,0704. Waar het gaat eindigen is niet duidelijk, maar het is zeker dat de crypto-winter de altcoins nog harder raakt dan Bitcoin. Al kunnen we van Bitcoin ook niet zeggen dat het allemaal op rolletjes loopt.

Bitcoin is de afgelopen 24 uur bijna 8 procent van zijn koerswaarde verloren en handelt momenteel op 18.500 dollar. Daarmee staat het niet ver van de voorlopige bodem van 17.600 dollar van deze bearmarkt. Het enge is dat de Federal Reserve op woensdag 21 september met een nieuwe renteverhoging komt en die kan de koers weleens verder omlaag drukken. Zeker als blijkt dat de Federal Reserve de rente met 1 procent verhoogt. Er komt dus weer een spannende week aan voor de markt.

Ethereum nieuws

Ethereum Merge laat blokcreatie pieken Ethereum Merge laat blokcreatie pieken
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559 Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten