solana, sol
Solana

Institutionele investeerders kopen massaal Solana (SOL)

Steeds meer grote bedrijven vestigen hun aandacht op het Solana (SOL) netwerk. Weiss Crypto, onderdeel van het onafhankelijke ratingbureau Weiss Ratings, onthulde dat Solana de voorbije week beter presteerde in termen van fondsinstromen van institutionele investeerders dan andere vooraanstaande altcoins.

Solana verslaat concurrenten

Uit data van het blockchain analyse platform CoinShares blijkt dat er $24 miljoen is geïnvesteerd in de Solana blockchain. Dit vertegenwoordigt ongeveer een derde van de totale instroom van $78 miljoen, wat aangeeft dat veel grote investeerders Solana als hun voorkeur beschouwen. Dit sterke vertrouwen wordt onderstreept door het feit dat concurrenten zoals Ethereum (ETH) en Cardano (ADA) aanzienlijk minder investeringen ontvingen, respectievelijk $10 miljoen en slechts $0,2 miljoen. Ondanks deze cijfers blijft Bitcoin (BTC) dominant met een investeringsinstroom van bijna $43 miljoen.

Dit institutionele vertrouwen in Solana wordt verder bevestigd door Grayscale’s recente kwartaalrapport. Grayscale, een financieel bedrijf dat gespecialiseerde cryptocurrency-investeringsproducten aanbiedt, onthulde dat Solana (SOL) nu de leidende positie heeft in hun Smart Contract Platform Ex-Ethereum Fund (GSCPXE). Hoewel Cardano het vorige kwartaal het grootste aandeel had met 25%, is Solana nu dominant met een aandeel van meer dan 27%.

Verwachtingen SOL koers

Institutionele investeerders hebben flink geïnvesteerd in de Solana blockchain. Deze kapitaalinjectie kan worden aangewend voor de verdere ontwikkeling en verbetering van Solana, wat technologische vooruitgang en innovatie stimuleert. Door de steun van institutionele investeerders kunnen meer projecten en gebruikers zich aangetrokken voelen tot Solana. Dit kan een sneeuwbaleffect creëren: naarmate het platform groeit in gebruik en diversiteit aan projecten, kan het nog meer gebruikers en ontwikkelaars aantrekken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

Solana stijgt 250%: Oprichter weerlegt ‘Ethereum Killer’ label
Verkoopsignaal gesignaleerd na enorme koersstijging van Solana
Topanalist voorspelt stijgingen voor Solana en Polygon
Meer nieuws

Meest gelezen

Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Ripple op weg naar grote doorbraak met mogelijke integratie van Mastercard