solana, sol
Solana

Solana Neemt Leidende Positie in Grayscale’s Portfolio

In Grayscale’s verslag van het derde kwartaal kwamen intrigerende inzichten naar voren over de fondssamenstelling. Vooral de vooraanstaande plek die Solana (SOL) inneemt binnen hun portefeuille springt in het oog.

Solana’s dominante positie in Grayscale’s GSCPXE fonds

Binnen het Grayscale Smart Contract Platform Ex-Ethereum Fund (GSCPXE) neemt Solana momenteel de leidende positie in. Dit specifieke fonds van Grayscale, zoals de naam al doet vermoeden, focust zich op beleggingen in smart contract platforms, exclusief Ethereum (ETH). Ter vergelijking: aan het einde van het tweede kwartaal in 2023 had Cardano (ADA) de grootste positie met een aandeel van ruim 25%. Nu heeft Solana die plek veroverd met een aandeel dat de 27% overstijgt.

Naast Solana bevinden zich ook andere tokens in het GSCPXE fonds. Zo heeft Polygon (MATIC) een aandeel van 15%, Polkadot (DOT) een aandeel van ruim 14%, en zijn ook Avalanche (AVAX) en Cosmos (ATOM) vertegenwoordigd met respectievelijk ongeveer 10% en 7%.

Solana’s sterke positie in Grayscale reflecteert institutioneel vertrouwen

Wanneer een cryptocurrency zoals Solana een prominente plek inneemt in een gerenommeerd institutioneel fonds zoals Grayscale, is dit vaak een indicatie van groeiend vertrouwen en erkenning vanuit institutionele beleggers. Grayscale investeert daadwerkelijk in de onderliggende cryptocurrencies om hun beleggingsproducten te waarborgen. Een verhoogd aandeel van SOL in het fonds impliceert dat Grayscale aanzienlijke hoeveelheden SOL-tokens aanschaft. Deze toegenomen vraag, gecombineerd met het huidige aanbod, kan een opwaartse druk op de prijs van SOL uitoefenen.

Het is belangrijk te benadrukken dat institutionele beleggers, waaronder degenen die via Grayscale opereren, over het algemeen een langetermijnvisie hanteren in vergelijking met individuele handelaren. Hierdoor zijn de SOL-tokens die binnen het fonds worden bewaard, waarschijnlijk minder onderhevig aan snelle verkoopfluctuaties. Dit draagt bij aan een stabielere prijsontwikkeling van SOL.

Solana schiet voorbij Cardano en Dogecoin

In september, toen de gehele cryptomarkt een positieve trend liet zien, onderscheidde Solana zich met indrukwekkende resultaten. Binnen een week overtrof de waarde van SOL die van zowel Cardano als Dogecoin (DOGE), met een stijging van ruim 26% in marktkapitalisatie. Factoren zoals een record in de Total Value Locked (TVL) binnen Solana en toenemende interesse van institutionele beleggers, zoals Grayscale, lijken deze opmerkelijke groei te hebben gestimuleerd.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

Solana overstijgt Ethereum in winstgevendheid in 2024
Meer dan 1 miljoen nieuwe crypto tokens gelanceerd sinds april
Crypto analist: Solana kan Ethereum binnen één week inhalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten