Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Interesse Bitcoin-futures bereikt nieuwe All-Time-High

Bitcoin (BTC) lijkt goed herstelt te zijn van de recente dip. Sterker nog, BTC staat weer op het punt om mogelijk een nieuw hoogtepunt te bereiken. Nu dit gebeurt, stromen er ook grote hoeveelheden geld richting de Bitcoin-derivatenmarkt.


Crypto-derivaten vertegenwoordigen bijna $20 miljard

Dit blijkt uit nieuwe data afkomstig van de cryptocurrency-markt monitor Glassnode. Uit deze data blijkt dat de uitstaande futurescontracten gestegen zijn naar nieuwe recordhoogtes. Hierdoor vertegenwoordigt dit marktsegment nu bijna $20 miljard (circa €16 miljard).


Ook crypto-opties nemen in populariteit toe

Hiernaast zijn cryptocurrency-opties ook enorm in populariteit gestegen. Zo ziet de Bitcoin-futures en -derivaten exchange recordvolumes in BTC-opties. De derivaten-exchange heeft hierdoor regelmatig dagelijkse volumes van $1 miljard of meer.

Sterker nog, de huidige drie grootste gecentraliseerde derivaten exchanges, Binance, Bybit en Huobi Global, zetten dagelijks inmiddels al ruim $100 miljard om gecombineerde aan dagelijkse volumes.

Ondanks deze stijgende volumes, blijkt het toch nog lastig te zijn om omzet te genereren. De gedecentraliseerde derivaten exchanges hebben hierdoor moeite om de volumes van hun gecentraliseerde tegenhangers te evenaren. Een groot deel hiervan blijkt te kunnen worden gekoppeld aan de huidige, torenhoge, Ethereum (ETH)-vergoedingen.


Liquiditeitsproblemen handelsprotocol Hegic

Het populaire on-chain handelsprotocol voor cryptocurrency-opties ‘Hegic’ heeft onlangs te kampen gehad met liquiditeitsproblemen. Dit heeft op zijn beurt invloed gehad op de gedecentraliseerde optiemarkten van Ethereum. Deze problemen waren zelfs zo hoog, dat het protocol tijdelijk uitgeschakeld was. De reden? Geen liquiditeit in de Hegic-pools. Naar verluidt is er hard werk geleverd aan een nieuwe integratie om deze liquiditeitsproblemen op te lossen.

Het is op dit moment nog onbekend of de liquiditeitsproblemen voor de lange termijn opgelost zijn. Op de korte termijn hebben de geleverde inspanningen echter positief effect gehad op de liquiditeitsproblemen, waardoor deze inmiddels verleden tijd zijn. Het protocol is dan ook weer volledig up & running.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten