Japan
Regulatie

Internationale betalingssysteem van Japan gaat plastic kaarten testen voor CBDC

Het ‘Japan Credit Bureau’, ofwel JCB afgekort, is een Japanse versie van internationale betalingssystemen als die van Visa of Mastercard. Zij hebben bekend gemaakt dat ze de infrastructuur van CBDC’s gaan testen, inclusief een test met plastic kaarten.

Uitbreiden van al bestaande creditcardinfrastructuur

De tests voor het infrastructuurproject heeft de naam ‘JCBDC’ gekregen en heeft als doel om de al bestaande creditcardinfrastructuur uit te breiden zodat ook CBDC-betalingen hieronder vallen. Hiervoor is een samenwerking gestart met de France leverancier van gezichtsherkenningstechnologie ‘IDEMIA’ en met ‘Malaysian Softspace’. Door de samenwerking wordt nu ook het benodigde platform ontwikkeld.

Dit platform zal uit 3 hoofdrichtingen bestaan, namelijk : een touch-betalingsoplossing, een uitgifte en levering van plastic kaarten voor CBDC en een simulatie van de werkende CBDC-omgeving. Hiernaast omvat het plan ook ideeën om de mobiele betaaltools en QR-codes aan te passen. Dit zal echter pas in latere stadia van testen worden uitgeprobeerd.

Experimenten in echte winkels

Verwacht wordt dat tegen het eind van 2022 een betaaloplossing kan worden ontwikkeld en dat er in het eerste kwartaal van 2023 geëxperimenteerd mee kan worden in echte winkels.

Het is echter benoemingswaardig dat er nog geen zekerheid is over de start van het project of de mogelijke omvang ervan. Eerder werd in het land advies afgegeven om de digitale versie van de Yen niet te gebruiken als onderdeel van het monetaire beleid van het land. Het is niet zeker of dit advies opgevolgd gaat worden.

Regulatie nieuws

Binance-oprichter CZ krijgt mogelijk tot 36 maanden gevangenisstraf voor witwassen
SEC eist miljarden van Terraform Labs en Do Kwon na fraudezaak
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?