Tech
NFT

Invesco komt met fonds voor Metaverse

Invesco, het wereldwijde investeringsbedrijf, is van plan het ‘Invesco Metaverse Fund’ te lanceren. Hiermee gaat het bedrijf aanzienlijk investeren in de nog nieuwe technologie.

Concentreren op 7 gebieden

Naar verluidt zal het zich concentreren op 7 belangrijke gebieden, waaronder de volgende generatie besturingssystemen en computersystemen; hardware en apparaten die toegang bieden tot de Metaverse; netwerken voor hyperconnectiviteit; meeslepende platforms ontwikkeld met kunstmatige intelligentie; blockchain; uitwisselingstools voor interoperabiliteit; en diensten en activa die de digitalisering van de reële economie vergemakkelijken.

Het fonds zal worden beheerd door Tony Roberts en James McDermottroe, die beide in het Verenigd Koninkrijk gevestigd zijn en deel uitmaken van het aandelenteam voor Azië en opkomende markten van het bedrijf.

Niet de eerste stap binnen crypto-wereld

In maart van 2019 werd de eerste Blockchain Exchange Traded Fund (ETF) gelanceerd door Invesco. Dit gebeurde destijds op de aandelenmarkt van Londen. Vorig jaar september werkte ze nog samen met Galaxy Digital om een reeks nieuwe crypto-gekoppelde ETF’s te ontwikkelen. Het is hiermee niet de eerste stap die ze maken binnen de blockchain- en crypto-wereld.

Ook zou er gekeken worden naar Web 3 en zowel Augmented- als Virtual Reality. Tegen 2030 zou dit volgens Roberts een boost van 1.4 biljoen pond aan de wereldeconomie kunnen geven. Of dit ook echt gebeurt moet echter nog blijken. Hierover zei Roberts het volgende:

Alhoewel de toepassingen van de Metaverse voor entertainment steeds beter worden begrepen, zal de interconnectiviteit die het mogelijk maakt waarschijnlijk een transformerende impact hebben in uiteenlopende sectoren als gezondheidszorg, logistiek, onderwijs en sport.

NFT nieuws

Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Bitcoin NFTs maken comeback en gaan Ethereum weer voorbij
Donald Trump bezit voor $5 miljoen aan crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?