SEC, securities and exchange commission
Regulatie

Investeringslegende Mark Cuban: ‘Niemand vertrouwt de SEC’

Investeringslegende en miljardair Mark Cuban haalt uit naar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens Cuban is het inmiddels zo slecht gesteld met de SEC dat niemand echt meer vertrouwen heeft in de toezichthouder. Cuban is van mening dat het een slechte zaak is dat de SEC de industrie zo lang in onzekerheid heeft laten zwemmen en nu plotseling om zich heen begint te slaan.

Het gesprek aangaan

Het was volgens Cuban veel beter geweest als de SEC naar een Coinbase was toegestapt om met ze in gesprek te gaan over een wenselijke situatie. Dan had Coinbase daar door de jaren heen aan kunnen werken en meer duidelijkheid gehad over het te voeren beleid.

Dat suggereert dat het volgens Cuban geen onwil is van Coinbase om zich aan de regels te houden, maar dat het simpelweg te lastig is om te doorzien wanneer er sprake is van een overtreding en wanneer niet.

Van veel tokens is het op dit moment simpelweg niet duidelijk op welke manier ze in de Amerikaanse wet- en regelgeving passen, omdat er geen regels of richtlijnen voor zijn.

De creatie van dat soort richtlijnen alleen al zou een gigantisch verschil kunnen maken voor partijen als Coinbase, die daarmee precies weten waar ze aan toe zijn. Nu is dat verre van het geval en heeft een Coinbase het heel moeilijk met de manier van handhaven van de SEC.

Niet goed voor de industrie

Dat is niet goed voor de industrie, omdat partijen als Coinbase gelden als de meest brave jongetjes van de klas. Zij proberen zich juist aan de regels te houden, wat ook moet als beursgenoteerde onderneming. Wat je nu krijgt is dat partijen die in bananenrepublieken zitten kunnen doen wat ze willen, terwijl het nettere Coinbase in de problemen komt.

Zo blijft er straks uiteindelijk helemaal geen goede en betrouwbare partij meer over. Op deze manier dwingt de SEC jongens als Coinbase ook naar het buitenland. Het zou ons in ieder geval niets verbazen als men bij Coinbase die optie overweegt, al zou dat wellicht wel lastig zijn in combinatie met de beursnotering.

Op dit moment slaat de SEC behoorlijk agressief om zich heen en dat zorgt voor een lastige situatie voor de industrie in de Verenigde Staten. Geen enkele crypto-partij lijkt op dit moment helemaal veilig te zijn voor de lange arm van de toezichthouder.

Regulatie nieuws

Binance Baas Changpeng Zhao Vraagt Rechtbank om SEC-rechtszaak te Verwerpen
Sam Bankman-Fried veroorzaakte Bitcoin’s daling van 81% in 2021
Mount Gox trustee wijzigt de terugbetalingsdeadline naar oktober 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen