Newsbit

Bitcoin (BTC)

Investeringsmaatschappij uit Noorwegen wijst bijna €49 miljoen toe aan Bitcoin

Bitcoin (BTC)

De Noorse investeringsmaatschappij ‘Aker ASA’ heeft bekend gemaakt dat het in Bitcoin (BTC) gaat investeren.


Noorwegen goed voor aanzienlijk deel hash-snelheden crypto

Hiervoor heeft het bedrijf een nieuwe dochteronderneming opgericht ‘Seetee AS’. Hiernaast is de investeringsmaatschappij van plan om in verschillende cryptocurrency-ondernemingen te investeren.

Naast het investeren in Bitcoin, zal de nieuw gevormde Seetee zich ook gaan verdiepen in Bitcoin-mining. Hiervoor is het bedrijf nu naar verluidt al een samenwerking aangegaan met het blockchain-technologiebedrijf Blockstream. Blockstream gaat Seetee helpen bij onder andere de implementatie BTC-mining-apparatuur.

Opvallend is dat alhoewel de Noorse regering in november 2018 al de elektriciteitssubsidies aan BTC-miners gestopt heeft, de mining-activiteit in het land nog steeds voor een aanzienlijk deel van de wereldwijde distributie van hash-snelheden zorgt. Het land staat momenteel namelijk op plaats 8 in termen van wereldwijde hash-snelheid.


Eerste initiële investering van 500 miljoen Noorse kronen

In eerste instantie is de Noorse investeringsmaatschappij van plan om 500 miljoen Noorse kronen (bijna €49 miljoen) vrij te maken voor Bitcoin. Via het sociale medium van Twitter maakte het bedrijf bekend dat ze inmiddels al 1.170 BTC aangeschaft hebben, met een huidige waarde van ruim €49.5 miljoen:

In een reactie laat de CEO van de investeringsmaatschappij weten verheugd te zijn op de nieuw gemaakte beslissing:

“Met de lancering van Seetee zet de Aker Group weer een stap naar software en fintech. We zijn erg enthousiast over de industriële kansen die worden ontsloten door Bitcoin en blockchain-technologie, en willen een krachtige bijdrage leveren aan die inspanning. “

Onlangs werd bekend dat MicroStrategy zijn BTC-voorraad wederom aangevuld heeft. Ben jij benieuwd met hoeveel BTC? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan. Ben jij nou benieuwd wat dit met de aandelenkoers van het bedrijf heeft gedaan? Klik dan hier om hierachter te komen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top