Stablecoin Nieuws

Iran en Rusland overwegen een gezamenlijke stablecoin uit te geven

Iran en Rusland zijn landen die hun bewoners verbieden om cryptocurrencies zoals Bitcoin en stablecoins zoals Tether (USDT) te gebruiken voor betalingen. Tegelijkertijd werken beide landen actief aan de adoptie van crypto als hulpmiddel om buitenlandse sancties te ontwijken.

Iran en Rusland werken aan Stablecoin gedekt door goud

Volgens geruchten werkt de Centrale Bank van Iran samen met de Russische regering aan een nieuwe stablecoin die gedekt wordt door goud. Dit meldde het Russische nieuwssite Vedomosti op 15 januari. Het doel van deze munt, genaamd “token van de Perzische Golf regio” is om het te gebruiken als betaalmethode in de buitenlandse handel.

De munt zal naar verwachting in de vorm van een stablecoin worden uitgegeven die gedekt wordt door goud. Deze stablecoin moet buitenlandse transacties mogelijk maken in plaats van traditionele fiat munten zoals de Amerikaanse dollar, de Russische roebel of de Iraanse rial.

Regulering is noodzakelijk

Een Russische parlementariër, Anton Tkachev, lid van de commissie voor informatiebeleid, informatie-technologie en communicatie, benadrukt dat een gezamenlijk stablecoin project alleen mogelijk is als de markt voor cryptocurrencies in Rusland volledig gereguleerd is. Na meerdere vertragingen heeft het Russische lagerhuis opnieuw beloofd om in 2023 te beginnen met het reguleren van crypto-transacties.

Iran, Rusland en sancties

In augustus 2022 keurde het ministerie van Industrie, Mijnen en Handel van Iran de gebruik van cryptocurrency goed voor import in het land, ondanks de lopende handelssancties. De lokale overheid zei dat de nieuwe maatregelen Iran zullen helpen om de effecten van de sancties te verkleinen. Iran plaatste vervolgens zijn eerste internationale importorder van $10 miljoen aan crypto.

De Bank of Russia, die historisch tegen het idee was om crypto te gebruiken als betaalmethode, stemde ermee in om crypto te gebruiken in de buitenlandse handel vanwege sancties. De regulatoren hebben nooit aangegeven welke cryptocurrency hiervoor gebruikt zou worden.

Stablecoin nieuws

‘Tether heeft 1,7 miljard dollar aan extra reserves’
Ripple-advocaat haalt uit naar Amerikaanse autoriteiten
National Australia Bank maakt eerste internationale stablecoin-transactie
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden