Exchange Nieuws

Is Coinbase van plan om VS te verlaten met nieuwe licentie?

Het is je vast niet ontgaan dat Coinbase niet tevreden is met de manier waarop de Amerikaanse autoriteiten momenteel om zich heen slaan in de crypto-industrie. Om die reden lijkt het nu van plan om te verhuizen. Coinbase heeft namelijk een licentie gekregen om zijn beursplatform in Bermuda te laten draaien.

Op naar Bermuda?

Coinbase stelt dat Bermuda in 2018 al tot de eerste jurisdicties ter wereld behoorde die met een passend wetgevend kader voor Bitcoin en crypto op de proppen kwam. Het beursplatform van CEO Brian Armstrong koos voor Bermuda, omdat de financiële wetgever van het land hoog aangeschreven staat.

Verder is het lid van verschillende internationale organisaties en werkt het samen met wetgevers van over de hele wereld. De mogelijke stap van Coinbase richting Bermuda komt op het moment dat de Amerikaanse financiële wetgever de duimschroeven aandraait en het crypto-bedrijven heel lastig maakt.

Coinbase ontving bijvoorbeeld een Wells notice van de SEC, wat in de basis een waarschuwing is voor een hangende rechtszaak tegen het beursplatform. Tijdens de Fintech Week in Londen van eerder deze week uitte Brian Armstrong ook al zijn frustratie over de situatie.

Wat een verhuizing betreft waren volgens hem ook alle opties open. : “Alles ligt op tafel, inclusief een verhuizen of wat er dan ook nodig is. Na een paar jaar zonder duidelijk in de Verenigde Staten moeten we overwegen om in andere delen van de wereld te investeren.”

Beter dan Bitcoin

Opvallend dit jaar is dat Coinbase het tot nu toe beter doet dan Bitcoin in 2023. Vanaf het begin van 2023 scoort Coinbase namelijk een plus van 91,79 procent. Bitcoin staat na de dalingen van gisteren op een plus van 70,75 procent, wat natuurlijk ook meer dan redelijk is.

Het is alleen wel duidelijk dat partijen als Coinbase bijna met een soort hefboom ten opzichte van Bitcoin handelen. Dat is op zich logisch, omdat er extra risico bij komt kijken.

Voor het succes van Coinbase moet niet alleen Bitcoin goed presteren, maar moet het ook de concurrentie verslaan en de beste crypto exchange ter wereld worden. Bitcoin hoeft alleen maar de beste cryptocurrency te blijven, waar het al ruim 14 jaar met vlag en wimpel in slaagt.

Exchange nieuws

KuCoin gooide voor miljoenen dollars aan Ethereum op de digitale brandstapel
Bybit kondigt vertrek uit Canada aan
De volgende grote crypto-trend volgens de CEO van Binance
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking