Bitcoin koers crash
Bitcoin

Alarmbellen gaan af: Is de Bitcoin Bullrun voorbij?

Een van de indicatoren om te bepalen of de Bitcoin bullrun ten einde komt is de ‘Value Days Destroyed (VVD) Multiple indicator. Deze indicator toont aan of er grote hoeveelheden oude Bitcoin (BTC) plotseling op de markt komen.

In het verleden correleerde een piek in de VVD Multiple indicator met de top van de bullrun. Momenteel staat de indicator zeer hoog.

De alarmbellen gaan af

Momenteel staat de VVD multiple indicator op 3,03. Maar eind vorige maand stond de indicator op 4,21. Dit is extreem hoog. Betekent dit dat de bullrun bijna over is? Niet perse. De hoge waarde betekent dat er grote hoeveelheden Bitcoin worden verkocht. 

Dit betekent normaal gesproken dat de bullrun oververhit begint te raken en dat er flink winst wordt genomen op coins die langdurig in bezit zijn. Maar het betekent niet dat de Bitcoin koers niet verder zal stijgen. Zo piekte de VVD Multiple indicator in begin 2021 rond de lokale piek van $40.000. Vervolgens steeg de koers in de maanden erna door naar bijna $70.000.

Vals alarm?

De bullrun is volgens deze indicator dus wel in volle gang. Maar er is een andere, specifiekere reden waarom de VVD Multiple indicator momenteel zo hoog staat. Volgens een analist van Glassnode is dit te wijden aan de forse uitstroom van het GBTC Bitcoin ETF van Grayscale. 

De analist zegt op X dat de Bitcoin van Grayscale al lang in bezit is van het fonds. Het grote volume dat gepaard gaat met de forse uitstromen duwen de VVD Multiple indicator volgens hem omhoog. Sinds de SEC op 10 januari de Amerikaanse Bitcoin spot ETF’s goedkeurde verkocht Grayscale al bijna $16 miljard aan BTC. 

Moeten we ons dus zorgen maken? Het lijkt op een losse flodder. Historisch gezien is de aanstaande Bitcoin halving een grote katalysator van de Bitcoin bullrun. Op basis hiervan moet het echte vuurwerk dus nog beginnen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?