crypto crash
Altcoin

Is de hype rond meme-coins voorbij? WIF, PEPE, FLOKI, BONK dalen

Na waanzinnige prestaties te hebben geleverd, presteren veel grote memecoins teleurstellend nu de koersstijgingen uitblijven. De interesse in memecoins lijkt langzaam te verdwijnen. Is de hype rondom de feestmunten alweer voorbij of moeten we gewoon wachten op het tweede deel van de bullrun?

Dogwifhat (WIF)

WIF bereikte op 8 april aanvankelijk $4,34 in een poging om zijn all-time high opnieuw te testen. Maar bears gooiden roet in het eten, waardoor de prijs daalde naar $3,51. Volgens de 4-uursgrafiek stond de 20 EMA (blauw) boven de 50 EMA (geel), wat duidt op een bullish trend.

Echter, de prijs van WIF was onder beide EMA’s gedaald, wat betekent dat de verkoopdruk de bullish these ongeldig heeft gemaakt. Tenzij er iets verandert en het sentiment in de markt weer bullish wordt, kan de prijs van de memecoin verder dalen.

WIF/USD 4-uur grafiek (Bron: TradingView)

Naar alle waarschijnlijkheid zou het volgende doelwit voor de token rond de $3,00 liggen. Aan de andere kant, als bulls besluiten de controle over te nemen, zou de prijs kunnen stijgen naar $4,29.

Pepe (PEPE)

De structuur van PEPE was vergelijkbaar met WIF, aangezien de poging om $0,0000080 te bereiken werd afgewezen. Ten tijde van druk handelde PEPE tegen $0,0000070. Ondertussen is de volatiliteit, zoals weergegeven door de Bollinger Bands (BB), verbeterd ten opzichte van een paar dagen geleden.

De signalen van de BB gaven aan dat PEPE in een extreem bullish scenario $0,0000078 zou kunnen bereiken. Een aanhoudende bearish fase zou de token echter kunnen laten dalen naar $0,0000067. In de tussentijd was de Awesome Oscillator (AO) negatief getrend, wat duidt op een toenemend neerwaartse momentum voor PEPE. Daarom leek een verdere daling waarschijnlijker dan een herstel.

PEPE/USD 4-uur grafiek (Bron: TradingView)

Floki (FLOKI)

Volgens de FLOKI/USD 4-uursgrafiek was er sprake van weerstand op $0,00021, waardoor de memecoin het $0,00030-gebied niet opnieuw kon bezoeken. Er was echter wel support op $0,000017, wat ervoor zou kunnen zorgen dat de prijs niet zo laag als $0,00015 daalt. Maar dat zou alleen het geval zijn als de bulls dit gebied konden verdedigen.

De Money Flow Index (MFI) liet echter zien dat de token overbought was geraakt, en een bounce zou de volgende stap kunnen zijn. De Relative Strength Index (RSI) liet dit ook enigszins zien. Mocht er zich op dit punt milde koopdruk voordoen, dan zou de prijs van FLOKI kunnen stijgen en om te beginnen $0,00021 kunnen bereiken.

FLOKI/USD 4-uur grafiek (Bron: TradingView)

Bonk (BONK)

De downtrend van BONK is hevig geweest, zozeer zelfs dat de prijs tussen maart en het moment van schrijven van $0,000041 naar $0,000022 is gedaald. De Fibonacci-uitbreiding liet echter zien dat de memecoin op korte termijn een soort herstel zou kunnen doormaken.

De door deze indicator gestelde targets lagen echter nergens in de buurt van de hoogtes die BONK eerder bereikte. Vanuit een bullish perspectief zou de prijs $0,000030 (het 4.236 Fib-niveau) kunnen bereiken.

BONK/USD 4-uur grafiek (Bron: TradingView)

Echter, hiervoor zou veel vraag nodig zijn, wat volgens de On Balance Volume (OBV) momenteel ontbreekt bij BONK. In de huidige stand van zaken kan de prijs van BONK dalen naar $0,000020 voordat een herstel kan plaatsvinden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BONK of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP