Bitcoin
Bitcoin

Is de opleving van Bitcoin een doorbraak of een bull trap?

Bitcoin is het jaar fantastisch begonnen, maar niet iedereen is ervan overtuigd dat die opleving kan doorzetten. In ieder geval niet op de korte of middellange termijn. Eerder deze maand begon Bitcoin aan een reeks van 14 opeenvolgende groene dagen. Inmiddels staan we op een koers van 22.697 en keert het optimisme langzaam terug.

BTC koersverloop 23 jan
BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Een val voor de bulls

Als je het aan James Edwards van Finder vraagt, dan is het argument voor een “bull trap” sterker. Hij waarschuwt dan ook dat de opleving weleens van korte duur kan zijn. Hoewel de Bitcoin koers zelfs dit weekend een opleving kende, maakten de Nasdaq 100 en de S&P 500 volgens hem vergelijkbare rally’s door.

“Dit suggereert mij dat de rally binnen crypto niet uniek is en onderdeel van een bredere opleving van de markt. De inflatie neemt af en mensen durven weer risico te nemen. Bitcoin geniet slechts van de effecten van een positief sentiment dat elders vandaan komt. De kans is groot dat dit van korte duur is,” aldus Edwards.

Verder zegt Edwards dat er voor Bitcoin nog wel wat hordes te nemen zijn voordat we kunnen spreken van een nieuwe bullmarkt. Onder die obstakels schaart hij ook het omvallen van FTX en de start van de Chapter 11 procedure van Genesis.

Recessie in aantocht

Ook Mike McGlone, de grondstoffen-expert van Bloomberg, ziet Bitcoin de horde van een potentiële recessie niet zomaar nemen. Sterker nog, volgens hem zijn de barrières van de huidige macro-economische omstandigheden simpelweg te groot. “Terwijl de wereld richting een recessie koerst en de meeste centrale banken de duimschroeven aandraaien, denk ik dat het macro-economische klimaat nog steeds een tegenwind is voor Bitcoin,” zo spreekt McGlone tegenover Cointelegraph.

Capo of Crypto roept al weken dat Bitcoin nog een diepere bodem zal neerzetten die rond de 12.000 dollar ligt. Inmiddels liggen we daar bijna 100 procent boven, maar blijft hij volhouden en laat hij zich naar eigen zeggen “niet vangen door de grootste bull trap die ik ooit heb gezien.”

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?