Dogecoin (DOGE) Cryptocurrencies
Dogecoin

Is Dogecoin klaar voor een grote prijsstijging? Houd deze niveaus in de gaten

Dogecoin (DOGE) zag eindelijk een opleving tegen het einde van 2023 na een grotendeels teleurstellend jaar. De digitale munt steeg van een waardering van $0,006, naar een lokale piek van ongeveer $0,01. De meme coin bereikte daarmee zijn hoogste waardering in een jaar tijd. Hoewel het onzeker is of DOGE deze positieve ontwikkeling kan voortzetten, bieden technische analyses een sprankje hoop op voortzetting van deze trend.

Analyse van technische indicatoren

Dogecoin vertoont positieve signalen boven de $0.080 zone en handelt boven de 100 simpele bewegende gemiddelde (4 uur). Laatstgenoemde is een technische indicator die het gemiddelde van de laatste 100 slotkoersen van een activum over een periode van 4 uur berekent. Als de huidige prijs boven deze technische indicator ligt, wordt dit vaak gezien als een bullish signaal. Als de meme coin vervolgens de weerstand van $0,085 weet te doorbreken, kan dit een verdere stijging betekenen, mogelijk tot een koers van $0,105.

Daarnaast staat de Relative Strength Index (RSI), een momentum indicator, boven de 50. De RSI schommelt tussen 0 en 100 en wordt vaak gebruikt om te bepalen of een activum overkocht of oververkocht is. Wanneer de RSI boven de 50 staat, wordt dit beschouwd als bullish omdat dit suggereert dat er meer koopkracht is dan verkoopkracht. Investeerders zullen moeten opletten dat de waarde niet wordt, wat op hebzucht duidt.

Dogecoin en Doom: Een unieke samenwerking

Dogecoin blijft verbazen met zijn unieke samenwerkingen. De legendarische game Doom, dat voor het eerst werd uitgebracht in 1993, viert zijn 30-jarig bestaan op een unieke locatie: de Dogecoin blockchain.

Dankzij het innovatieve “Doginals” protocol, een aanpassing van het Ordinals protocol op het Bitcoin (BTC) netwerk, heeft ontwikkelaar Mini Doge het mogelijk gemaakt om negen levels van Doom te spelen direct op de blockchain. De integratie van klassieke games op blockchains zoals Dogecoin, na de introductie van Ordinals in januari 2023, markeert een nieuwe fase richting algemene adoptie van de technologie.  

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Dogecoin koers stijgt met 20 procent, maar experts waarschuwen voor risico’s
Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC