Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Is het slim om nu in Terra 2.0 te investeren?

Begin mei crashte Terra (LUNA) tot het bijna niks meer waard was. Is het de moeite waard om te investeren in de nieuwe Terra blockchain?

De bijna-doodervaring van Terra

De problemen begonnen toen stablecoin TerraUSD eerder deze maand zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloor. In tegenstelling tot sommige stablecoins heeft TerraUSD geen dollars als reserves om de munt in stand te houden. In plaats daarvan probeert een algoritme de prijs van TerraUSD stabiel te houden door LUNA-tokens te creëren.

Dat algoritmische proces raakte in de war toen paniekverkopen van beide cryptocurrencies volgden. Binnen korte tijd was de prijs van LUNA gedaald tot $0.0001023. Dat is een bizarre crash aangezien 1 LUNA token een paar dagen ervoor nog ongeveer $80 waard was.

Terra zou echter uit de as kunnen herrijzen. De token steeg woensdag al even nadat leden van de Terra-gemeenschap hadden gestemd om verder te gaan met een reddingsplan. Dit plan omvatte de creatie van een nieuwe Terra-blockchain die een nieuwe versie van het LUNA-token ondersteunt. De oude blockchain wordt omgedoopt tot Terra Classic. Het oude LUNA-token wordt omgedoopt tot Luna Classic. TerraUSD maakt geen deel meer uit van de nieuwe Terra-blockchain.

Is de nieuwe LUNA token de moeite waard?

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Luna Classic veel nieuwe investeerders zal aantrekken, terwijl er vragen blijven bestaan over de link met TerraUSD. Er is geen garantie dat de stablecoin in de toekomst zijn koppeling met de Amerikaanse dollar zal kunnen herwinnen.

Of de nieuwe LUNA token nou echt het kopen waard is, is ook lastig te voorspellen. Veel beleggers zullen sceptisch aankijken tegen het project. Er zijn tal van andere cryptocurrencies op de markt die niet de onzekerheid met zich meedragen die Terra wel heeft. Deze alternatieven zullen waarschijnlijk aantrekkelijker zijn voor beleggers, in ieder geval op korte termijn.

Wat wel positief is, is dat bijna alle grote crypto exchanges ter wereld de nieuwe LUNA token ondersteunen. Het project heeft blijkbaar nog wel wat krediet in de cryptowereld. Ook heeft Binance aangekondigd samen te werken met het Terra team.

Al met al blijft het kopen van Terra op dit moment een grote gok. Het zou een goede investering kunnen zijn, maar op dit moment zijn de risico’s enorm.

Altcoin nieuws

Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24% Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24%
Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar
Terra oprichter Do Kwon verdiende meer dan $80 miljoen per maand Terra oprichter Do Kwon verdiende meer dan $80 miljoen per maand
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten