pulse
Persbericht

Is SocialFi de toekomst van crypto? Eén platform loopt voorop

De volgende doorbraak in crypto zou Web3 SocialFi kunnen zijn, een nieuw concept dat de beperkingen van Web2 overwint door gedecentraliseerde, door gebruikers gedreven interacties en eigendom mogelijk te maken.

Pulse, een opkomend SocialFi-platform, combineert handels- en sociale ervaringen op Ethereum layer 2, en biedt verbeterde beveiliging terwijl het gemeenschapsbetrokkenheid stimuleert.

Gebruikers en contentmakers hebben op Web2-sociale platforms talloze uitdagingen ondervonden. Gecentraliseerde autoriteiten nemen vaak eenzijdige beslissingen, waarbij ze de behoeften van de bredere gemeenschap negeren. De verdeling van inkomsten is sterk in het voordeel van platformeigenaren, terwijl de makers, die de ruggengraat van deze platforms vormen, minimale compensatie ontvangen.

Daarnaast beperkt gegevensvergrendeling de controle van gebruikers over hun persoonlijke informatie, wat hun privacy en veiligheid in gevaar brengt. De gesloten ecosystemen van deze platforms beperken verdere interacties en het delen van inhoud, waardoor gebruikers gedwongen worden om tussen verschillende platforms te schakelen om hun handelsinzichten om te zetten in actiegerichte stappen. Deze worsteling wijst op de noodzaak van een verschuiving naar een gedecentraliseerde, gebruikersgerichte toekomst.

Web3 SocialFi: Het overwinnen van Web2-obstakels

Web3 SocialFi komt naar voren als een veelbelovende oplossing voor deze aanhoudende problemen. Met 8,7 miljoen gebruikers en 550.000 actieve deelnemers wint SocialFi aanzienlijk terrein.

Pulse pakt de uitdagingen van traditionele sociale platforms aan en is naar voren gekomen als een gedecentraliseerd centrum voor handelaren, waarbij sociale en handelservaringen worden gecombineerd in een verenigd protocol voor echt rendement. Dit door de gemeenschap gedreven project democratiseert investeringsinformatie en maakt deze voor iedereen toegankelijk.

Unieke kenmerken van Pulse:

  • Geïntegreerd handels- en sociaal platform: Pulse integreert naadloos gedecentraliseerde en gecentraliseerde handel in één sociaal platform. Handelaren kunnen alles wat ze nodig hebben vinden zonder tussen platforms te schakelen, wat tijd bespaart die cruciaal kan zijn in volatiele markten.
  • Web3 community: Gebruikers zijn vrij om zich aan te sluiten bij groepen die worden geleid door geverifieerde leiders en toegang te krijgen tot hoogwaardige inhoud, onderzoek, nieuws, nieuwe projectontdekkingen en handelsstrategieën op één plek. Met een enkele klik kunnen handelaren transacties uitvoeren op basis van door de gemeenschap goedgekeurde strategieën.
  • Ontdekking van nieuwe activa: Pulse-gemeenschappen kunnen nieuwe activa creëren en ontdekken, zoals Meme-tokens, Inscriptions en Runes.
  • Gebouwd voor de massa: 65% van de projecttokens wordt toegewezen aan de gemeenschap, waardoor deelnemers PULSE-tokens, de native tokens van het platform, kunnen verdienen door eenvoudige taken uit te voeren, deel te nemen aan groepschats en deel te nemen aan tweemaandelijkse token airdrops.
  • Netwerkvalidatie: Groepseigenaren kunnen netwerkvalidators worden om beloningen te verdienen. Met deze functie kunnen groepseigenaren commissies verdienen op basis van de stakingbeloningen van de gemeenschap en helpen bij het verifiëren van netwerkgegevens.

Verbetering van de gebruikerservaring met technische functies

Gebruikers kunnen sociale status opbouwen binnen Pulse-groepen, deelnemen aan activiteiten van gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) en genieten van minigames voor beloningen. De community biedt live chatrooms voor interactie, vergelijkbaar met Telegram, maar met verbeterde gedecentraliseerde beheertools.

Eigenaren kunnen privégroepen oprichten met toegangscriteria op basis van de netto waarde van de wallet, het aantal tokens of toegangsvergoedingen. Gedecentraliseerde moderatie bevordert open dialoog, waarbij leden zich kunnen aanmelden als moderators in groepen met meer dan 100 gebruikers. Goedgekeurde moderators ontvangen extra PULSE-tokenbeloningen.

Andere gebruikersgerichte functies zijn gedecentraliseerde identificatoren (DID) voor veilige authenticatie, verwijzingsbeloningen en fan-tokens voor unieke voordelen.

Pulse heeft meer dan 100.000 actieve deelnemers en meer dan 400 door handelaren opgerichte groepen. Het platform kent dagelijks levendige activiteit, met meer dan 3.000 Casts per dag.

“Ons platform koestert een dynamische gemeenschap waar gebruikers kunnen interactieren met geverifieerde experts, toegang hebben tot geavanceerd onderzoek en eenvoudig door de gemeenschap goedgekeurde strategieën kunnen implementeren. Met aankomende mijlpalen zoals wallet-integraties, de lancering van onze verkenner, het live gaan van staking, het onboarden van testnetvalidators, de implementatie van een klantnetwerk voor dataconsistentie en de aanstaande mainnet-lancering, is Pulse klaar om de toekomst van SocialFi te leiden. We nodigen handelaren van alle niveaus uit om zich bij ons aan te sluiten bij het vormgeven van gedecentraliseerde sociale handel,” zegt Abel Sohajda, hoofd van Pulse.

Door de tekortkomingen van Web2-platforms aan te pakken, laat Pulse zien hoe blockchaintechnologie de beveiliging, eigendom en betrokkenheid kan verbeteren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en sluit je aan bij de levendige Pulse-gemeenschap op X en Telegram.

Leer meer over Pulse.

Download Pulse in de App Store en Google Play of ervaar het op het web.