Metsada Israël
Regulatie

Israëlische effectenregulator zet stappen voor een wettelijk kader voor cryptocurrencies

De effectenregulator in Israël, de ‘Israeli Securities Authority’, of ISA afgekort, stelt naar verluidt een raamwerk voor om digitale activa mee te reguleren.

Wijzigingen aangebracht in voorstel

In de afgelopen jaren heeft de autoriteit meerdere commissies opgericht om de uitgifte van cryptocurrencies te onderzoeken en deze te reguleren en ook om de ontwikkeling van digitale markten in Israël te bevorderen.

In het voorstel wordt een doel geschetst om de “dubbele waarde” te bereiken door te reageren op de risico’s die gepaard gaan met investeringen in digitale activa, naast het geven van de bevoegdheid om een verordening aan te nemen indien nodig.

Ook wordt er een wijziging in het voorstel opgenomen van de definitie ‘effecten’, om digitale activa die worden gebruikt voor financiële investeringen op te nemen. Verder werd toegevoegd dat de definitie van ‘digitale activa’ een digitale weergave is van waarde of rechten die worden gebruikt voor financiële investeringen.

Ook streeft de autoriteit naar bevoegdheden om toezicht te houden op de digitale-activa-industrie, inclusief het stellen van vereisten voor emittenten en tussenpersonen en het opleggen van sancties voor de niet-naleving ervan. Naar verluidt kan er tot 12 februari gereageerd worden op het voorstel.

Digitale Activa-industrie bevorderen

De toezichthouder in Israël heeft als uiteindelijke doel om de ontwikkeling van de digitale activa-industrie in Israël te vergemakkelijken. Dit door de oprichting van digitale activa-exchanges mogelijk te maken en het gebruik van digitale activa als onderpand mogelijk te maken.

Toch moeten hiervoor enkele risico’s beperkt worden, waardoor beleggers altijd beschermd worden. Het zal hierom ook nodig worden om in Israël een vergunning aan te vragen om legaal te mogen opereren in het land.

Naar verluidt heeft de Israëlische hoofdeconoom genaamd ‘Shira Greenberg’ een lijst met aanbevelingen opgesteld voor de beleidsmakers in het land. Deze aanbevelingen gaat over hoe ze de wetgeving inzake digitale activa moeten aanpakken en de acceptatie van cryptovaluta moeten stimuleren.

Regulatie nieuws

FTX oprichter Sam Bankman-Fried krijgt 25 jaar celstraf
Indonesische financiële waakhond introduceert regelgevingssandbox voor crypto-producten
‘FTX gebruikers krijgen 140% van de waarde van hun kapitaal terug’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?