Bitcoin, Dogecoin

Jack Dorsey zegt dat Block in Bitcoin-mining stapt

Block wil dat zijn nog te bouwen mining-rigs goedkoper, onderhoudsarmer en stiller zijn dan de huidige generatie hardware.


Van overweging naar werkelijkheid in 3 maanden

In oktober liet Square CEO Jack Dorsey los dat het financiële dienstverleningsbedrijf (inmiddels omgedoopt tot Block) “overwoog een Bitcoin (BTC)-miningsysteem te bouwen”.

Drie maanden later en die overwegingen zijn werkelijkheid geworden. Dorsey Twitterde vandaag in reactie op een Tweet thread van Block general manager van hardware Thomas Templeton het volgende:

“Wij zijn officieel een open Bitcoin-mining systeem aan het bouwen.”

Volgens Templeton werkt Block aan een onderhoudsarme, betaalbare Bitcoin mining rig voor alledaagse klanten die ook stil genoeg is om thuis te gebruiken. Over de betrouwbaarheid schreef Templeton het volgende:

“Mining-apparatuur functioneert bijna elke dag niet meer, wat een tijdrovende herstart vereist. We willen iets bouwen dat gewoon werkt.”


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Block staat er niet alleen voor

Block zegt dat het er niet alleen voor staat. Alhoewel heeft Block een team samengestelt dat bestaat uit systeem- en software-ingenieurs en specialisten in ASIC-miningtechnologie. Hij schreef het volgende:

“Wij zijn geïnteresseerd in prestaties, open-source en onze eigen elegante systeemintegratie ideeën.”

Dorsey zei eerder dat het bedrijf zou kunnen helpen bij het creëren van een miningsysteem dat energie-efficiënter is dan de huidige opties. Hij Twitterde in oktober:

“Energie is een probleem op systeemniveau dat innovatie vereist in silicium, software en integratie.”

Afgezien van Dorsey’s hint in de herfst, is het weinig verrassend dat Block zich in de ontwikkeling van hardware voor Bitcoin waagt. De voormalig topman van Twitter is een Bitcoin-maximalist. Hij heeft eerder al gezegd dat hij zijn CEO-rollen zou verlaten als Bitcoin hem meer nodig zou hebben.

“Ik denk niet dat er in mijn leven iets belangrijkers is om aan te werken.”

Aldus Dorsey in juni 2021 tegen de aanwezigen op Bitcoin Miami. In november nam Dorsey inderdaad afscheid van zijn baan als Twitter CEO. Hierdoor had hij meer tijd om zich op Square te richten.

Binnen een paar dagen veranderde Square zijn naam in Block, een verwijzing naar de blockchain-technologie die Bitcoin aandrijft. Square’s Cash App, die Bitcoin-aankopen vergemakkelijkt, heeft ook zijn marketingcampagne opgevoerd en een nieuw publiek bereikt via Instagram en Twitter Bitcoin-weggeefacties door beroemdheden zoals Gwyneth Paltrow.

Square werkt niet alleen aan Bitcoin-mining. Half november bracht zijn TBD-divisie een white paper uit voor een gedecentraliseerde beurs voor het ruilen van Bitcoin en fiat. En deze week nog gaf Cash App aan te gaan integreren met het Bitcoin Lightning Network, dat mensen in staat stelt Bitcoin te versturen tegen lagere transactiekosten.

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?