Bitcoin

Jack Dorsey’s neemt ontslag bij Twitter

De mede-oprichter van Square en tevens prominent Bitcoin (BTC) figuur, Jack Dorsey, heeft zijn CEO-schap bij het sociale medium Twitter neergelegd.


Tijd om afstand te nemen

Dorsey stapt op en Twitter’s huidige Chief Technical Officer (CTO), Parag Agrawal zal hem vervangen als de waarnemend CEO. Volgens Dorsey is dit het juiste moment voor Twitter om afstand te nemen van zijn oprichters.

“Het is eindelijk tijd voor mij om te vertrekken. Het bedrijf was klaar om verder te gaan.”

Deze verschuiving is een duidelijk bewijs dat Dorsey nu zijn fulltime tijd zal besteden aan het speerpunt van Square – een apart betaalbedrijf dat hij tijdens zijn ambtstermijn bij Twitter heeft opgericht. In cryptocurrency, is de heer Dorsey in de volksmond bekend vanwege zijn dagelijkse steun voor Bitcoin.


Sensatie en liefde voor Bitcoin

Bovendien is hij een van de publieke figuren die constant over Bitcoin heeft getweet. In feite bevestigt deze sensatie Dorsey’s passie en de liefde die hij heeft voor Bitcoin. Daar komt nog bij dat Dorsey nog steeds strijdt in de zin dat BTC zal gaan functioneren als een “fundamentele internettechnologie die niet wordt gecontroleerd of beïnvloed door een enkel individu of entiteit.”

“Als ik niet bij Square of Twitter zat, was ik bezig met Bitcoin.”

Dorsey richtte deze warme verklaring tot een groot publiek op het Bitcoin 2021-evenement in Miami dit jaar. Men denkt dat Dorsey deze tijd oordeelkundig wil gebruiken om meer te leren over crypto.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins